30 Kasım 2009 Pazartesi

SEZER ODABAŞIOĞLU arkadaşımızdan


YENİ İBRAHİM ERSARAÇ ALBÜMÜ

İbrahim Ersaraç hocamızın Yeni karikatür albümü MUSTAFAKEMALPAŞA KÜLTÜR VE SANAT DERNEĞİ  ve Patikalar Dergisi Yayınları olarak  yayınlandı.96 safa ve 15'e 21 cm ebatlarındaki kitap anı ve karikatürlerden oluşuyor. İrtibat: 0224 614 06 34  Bu albüm bizlere bayram hediyesi olarak geldi.

28 Kasım 2009 Cumartesi

Güngör Kabakçıoğlu abimizden portreler....

Değerli ustamız Güngör Kabakçıoğlu'nu, sağlık sorunlarıyla uğraştığı bu dönemde bile çok sevdiği karikatür sanatı için gösterdiği enerji ve çabadan dolayı kutluyor, büyük saygı duyuyoruz... (aziz yavuzdoğan)
GÜNGÖR KABAKÇIOĞLU'NDAN "BİR ŞARKISIN SEN" PORTRELERİ...

devamı:  http://www.karikaturculerdernegi.org/
Lütfen tıklayınız.

27 Kasım 2009 Cuma

Teşekkürler Sezer Odabaşı kardeşim..


Teşekkürler Mehmet Selçuk hocam...


Çarşaf mizah Dergisi'nde; Raşit Yakalı hocamın yönetiminde, yıllar önce ( 89 yılı ) Mardin - Midyat' ta ilk göreve başladığımyılda çizdiğim bir 24 Kasım öğretmenler günü karikatürü...20 yıl geçmiş...Hey gidi heeeyyyy:)Midyat' ta,Elazığ' da,Babadağ' da ve Denizli' de görev yaptığım tüm okullardaki öğrencilerimi kucaklıyorum,gözlerinden öpüyorum.Sizleri çook seviyorummm...
Raşit öğretmenim sizin de ellerinizden öpüyorum,sevgilerimi yolluyorum...

22 Kasım 2009 Pazar

ÖĞRETMENLER GÜNÜ

TEŞEKKÜRLER İSMAİL HOCAM. BEN DE SİZİN VE TÜM ÖĞRETMENERİN ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLUYORUM.
RAŞİT YAKALI

21 Kasım 2009 Cumartesi

MUHABİRLİĞİN BUGÜNÜ VE GELECEĞİ

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Konrad Adenauer Vakfı'yla yürüttüğü medya seminerleri kapsamında 20 Kasım 2009 Cuma günü saat 14:00'de TGC Burhan Felek Konferans Salonunda "Muhabirliğin Bugünü ve Geleceği" konulu bir panel düzenlendi. Panelde arkadaşımız Yurdagün Göker de konu ile ilgili görüşlerini dile getirdi.
Yurdagün Göker'in konuşmasından bir bölüm altta.
Seraceddin Zıddıoğlu'nun konuşmasından bir bölüm ./üstte./

19 Kasım 2009 Perşembe

"UP" YUKARI BAK...

Geçen hafta bir görüşmeden dönerken Cihangir' de Alman Hastanesi Önünde bir baloncu gördüm. Hemen torunumla bir gece önce seyrettiğim CD deki film aklıma geldi. "UP" Yukarı bak. Filmdeki adamı kendime benzetmiştim, hemen baloncuya biraz para verip " Benim balonlarla bir resmimi çeker misin, torunuma sürpriz yapacağım." Dedim ve resmi çektirdim./ Altta/( Yolda trafiği kilitlediğim için biraz utandım ve tek kare çektirebildim.) Niyetim kendimi o çizgi film kahramanı gibi bulutların üzerinde uçurmak idi. Bu niyetimi Zonguldak gezimizde eski dostum Ümit Müfit Dinçay kardeşime söyledim. O " Ben dekupe, ve montaj işlerini fotoşopta yaparım Raşit abi." Dedi. / Üstte/ İşte fotoşop'un ve becerinin zaferi. Teşekkürler Ümit kardeşim.
Bu şekilde ben de muradıma erdiiiiim.

KARİKATÜRE YENİ SOLUK.

Karikatürcüler Derneği Genel Sekreteri karikatürist Aziz yavudoğan ile Karikatürist Vahit Akça karikatüre yeni bir soluk getirdiler. Türk Kızılayı Kan Hizmetleri Yönetimi ile müşterek bir broşür hazırladılar. Çok sayıda basılan kitapçık 21'e 14,5 cm ebatlarında 24 sayfa kuşe kağıda ve tamamı renkli olarak hazırlanmış ve hazırlık ve baskı çalışmalarıda bu ikili tarafından gerçeleştirilmiş.
Kitapçık ücretsiz olarak Kızılay tarafından dağıtılacaktır.
Arkadaşlarımızın bu başarısını kuluyorum. Dileğim bu tür çalışmalarının sürmesi, karikatür sanatımızın soluklanması ve örnek olmasıdır. Raşit Yakalı

İBRAHİM TAPA TRT 2 DE.

Karikatürcüler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Tapa Bu akşam 20.10 da TRT 2 deki sanat proğramına katılıp derneğimizin 40. yılı etkinliklerini ve Avusturya'da açtığı "İstanbul "konulu karikatür sergisini anlattı.

Hasan Seçkin boş durmuyor.

Hasan Seçkin kardeşimizin karikatür sergisi bugün Zonguldak Kültür Merkezinde açıldı. Üretken arkadaşımızı kutluyorum.

17 Kasım 2009 Salı

ÖLDÜRÜLEN GAZETECİLER 100. YILDA ANILDI.

Öldürülen gazeteciler 100. yılda bir toplantıyla anıldı.
Bugün saat17.00 de Gazeteciler Cemiyeti Burhan Felek Salonunda yapılan toplantıda öldürülen gazeteciler anıldı.
1909’da Hasan Fehmi Bey’in öldürülmesiyle başlayan gazeteci cinayetleri Türk basın tarihine unutulmayan acılarla dolu anılar bıraktı.

Muhalif kimlikleri ve sırf mesleklerini ilkeli bir biçimde sürdürdükleri için 1909’dan günümüze 100 yılda 61 gazeteci öldürüldü.

Öldürülen gazetecileri, 100. yıldönümü nedeniyle Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, öldürülen gazetecilerin yakınlarının da katıldığı (Nükhet İpekçi – Abdi İpekçi’nin kızı, Dr. Canan Kaftancıoğlu – Ümit Kaftancıoğlu’nun Gelini, Dr, Ali Naki Kaftancıoğlu – Ümit Kaftancıoğlu’nun oğlu, Metin Göktepe’nin kız kardeşi Meryem Türkmen) bir anma toplantısı yapıldı. Çağrılı yakınlardan bazıları mazerat bildirmiş, Çetin Emeç'in oğlu Mehmet Emeç’de mesaj göndererek katılmıştır.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Burhan Felek Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantı, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç’in açış konuşması ile başladı. Hıfzı Topuz ve Nail Güreli’ konuyla ilgili görüşlerini açıkladılar. Daha sonra öldürülen gazeteci yakınlarının konuşmaları ile toplantı devam etti ve büyük bir katılım oldu.

Toplantıda ayrıca Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo - Televizyon Bölümü öğrencilerinden Günel Çantak’ın hazırladığı belgeselden bir bölüm gösterildi...

Toplantıya ilgi hayli fazlaydı./ Önde Seraceddin Zıddıoğlu ve Cetin Emeç beyin ailesi görülüyor./
Günel Çatak'ın sunumu büyük beğeni ve alkış aldı.

15 Kasım 2009 Pazar

BURHAN SOLUKÇU SERGİSİ VE KİTABI

Burhan Solukçu abimizin adına düzenlenen sergi önceki akşam Zonguldak Maden Mühendisleri odası sergi salonunda açıldı. Karikatürcüler derneğince hazırlanan Burhan Solukçu hocamızın kitabının da tanıtıldığı sergiye büyük bir katılım oldu. Bizlerde kalabalık bir grupla İstanbul'dan hareket ettik. Akşam saatlerinde şehre varabildik. Yağmur çisil çisil yağıyordu.
Meşhur Zonguldak deresi kenarında ki kebep kestaneci bizleri merakla izledi.
Hemen sergi salonuna gittik. Her şey çok güzel hazırlanmış. Bizde açılışa ucu ucuna yetişebilmiştik. Burhan Solukçu Zonguldak Maden Ocaklarında yıllarca elektrikçi olarak çalışmış ve hastalanmıştı. Daha sonra tedavi olmak amacıyla İstanbul'a gelip ünlü karikatürist olmuştu.
Sergi açılşından önce bir grup resmi. / Nuray çiftçi, Raşit Yakalı, Köksal Çiftçi, Fahri Eyican, Ümit Müfit Dinçay, Buse Eyican/
Fahri Eyican arkadaşımız br süre önce İstanbul'dan memleketine kesin dönüş yapmıştı . Bizleri kızı Buse ile büyük bir coşku ile karşıladılar. /Yanlarında yakın dostları Ümit Müfit Dinçay ile/
Gecenin organizatörü Zonguldak'li çizer arkadaşımız Kürşat Coşkun, Burhan Solukçu abimizin oğlu Turhan Solukçu, kızı Seyhan Solukçu ve eşleri ile.
Gecenin açılış konuşmalarını Kürşat Coşkun ve Başkanımız Metin Peker yaptılar, Daha sonra albüm tanıtımı yapıldı. Genel Sekreterimiz Aziz Yavuzdağan arkada.
Ben Zonguldak'lı çizerleri tek tek buldum ve onlarla hasret giderip Zonguldak'taki karikatür faaliyetleri hakkında bilgi aldım.
Burhan Solukçu ailesiyle sohbet edip 40 yıl öncesini andık. Ben 1968-69-70 yıllarına Burhan Solukçu hocamla Pardon Mizah Dergisinde aynı masada üç yıl çalışmıştım. O sık sık hastalanır, üşütür gelemezdi, karikatürlerini Ümraniye'deki evlerinden kızları bize getirirdi.
İşte İstanbul'dan, Ankara'dan gelen çizerler Zonguldak'lı çizerler ve Solukçu ailesiyle. İşte 40 yılda bir yaşanacak bir tablo ve karikatürün gücü. Emeği geçenlere sonsuz teşekkürler.
...Ve gecenin sonunda birlikte yenilen dostluk yemeği. Cihan Demirci arkadaşımızın yüreği yanmış.
Dün sabah kavaltı sonrası otelimizden ayrıldık. Meşhur bir şairimizin dediği gibi "Kömür gibi koyu akıyordu Zonguldak deresinin suyu."
" İlla bir hatıra kara elmas olacağım "diye uğraşan, hatta bu uğurda çeketi tellere takılan İlker Ekici öğretmenimle onu dikkatle izleyen ve " Aman yapma hocam" diyen Kemal Özyurt öğretmeni ben yakaladım. İlker öğretmen "Ben bu kara elması günün hatırası olarak yıllarca saklarım." derken çok mutluydu..
İşte yıkılırlarken son anda korumaya alınabilen sadece üçü kurtulan maden ocakları havalandırma bacaları.
Dönüş yolculuğunda otobüse binmeden önce otogarda. 5-6 arkadaşımız 10 otobüsüyle dönmeyip 17.00 otobüsüne kaldılar. Yolda telefondan öğrendik, onlar harika bir mangal partisi yapmışlar. Metin, Murat,Seçkin, Canol, Vahit.....ve Zonguldak'lı arkadaşlar... yolda kokusu bize düştü.
Raşit Yakalı

13 Kasım 2009 Cuma

ZİHNİ SİNİR PROJELERİ

İrfan Sayar "ZİHNİ SİNİR " PROJELERİNİ

"BİR NOKTA" DA ANLATIYOR

ZİHNİ SİNİR SERGİSİ AÇILDI.

ZİHNİ SİNİR SERGİSİ DÜN GECE İSTANBUL'UN YENİ GALERİSİ BİR NOKTA DA AÇILDI. /Beyoğlu/Gecede dostları İrfa Sayar'ı yalnız bırakmadılar. Ev sahibeliğini Didem Çapa ve Banu hanım birlikte yaptılar.
Bu ne sevgi ahhhhhh./ Domuz gribinden sonra/ Büyük proje...( Havva Tapa ve İbrahim Tapa.)
Sergiden bir köşe. ( Ful Saydut ve Akdağ Saydut çifti)
Yağmurlu bir gecede açılan sergi muhteşem oldu.
İrfan Sayar sergideki objeleri tek tek anlattı ve çok alkış aldı.
İrfan' cığım canlı yayındayız Bize serginizle ilgili biraz bilgi verebilir misiniz?"

10 Kasım 2009 Salı

Konu karikatür.

İZMİR' DE ORGAN BAĞIŞI SERGİSİ AÇILDI.

Segi açılşından iki resim

Organ Bağışı haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen "organ bağışı" konulu karikatür sergisiEge Üniversitesi Tıp Fakültesi Muhittin Erel Amfisi'nde 9 kasım 2009 günü açıldı. Sergi Organ Bağışı Haftası kapsamında üniversitenin muhtelif salonlarında sergilenecek.
KARIKATURCULER DERNEGI IZMIR TEMSILCILIGI ILE ILGILI EN YENI VE EN AYRINTILI HABERLER,IZMIR' DEKI KARIKATUR ETKINLIKLERI, IZMIRLI CIZERLERIN WEB SAYFALARI,KARIKATUR LERI.YARISMALARI MIZ,KITAPLARIMIZ ,KARTPOSTALLARIM IZ, BÜLTENLERIMIZHEPSI http://karderizmir.sitemynet.com/ da.

SEZER ODABAŞI KARDEŞİM DİYOR Kİ...

Sevgili Raşit Yakalı,iletilerini aldım, çok ama çok teşekkür ederim... Size zahmetler verdim. Ancak pek değildi, değerlendiremedim... Ama verdiğiniz telefonlar pek hora geçti...Böylece sayın Sait Kapıcıoğlu ile gıyaben tanışmış olduk ve web sitesinden karikatürler seçip ara yüze yerleştirdim. Sağladığınız bu kolaylık için çok ama çok teşekkür ederim.Elimdeki Karikatürcüler Derneği Üyeleri listesinde bazı sehven yazılımlar var... Bu bakımdan pek sağlıklı sayılmaz, ama siteyi oluşturmada bana pekçok kolaylıklar sağladı.Tam listeyi kimden öğrenebilirim?Ayrıca Hikmet Karagöz'ün ve Sinan Çetin'in karikatür örnekleri gerekli... Nasıl elde edebilirim.Bu kanularda da katkılarınız beklerim.Sevgi ve saygılarımla çalışmalarınızda başarılar dilerim. Sezer Odabaşıoğlu

YARIN SABAH 8.20 DE TRT 2 DEYİZ.


CİHAN DEMİRCİ VE RAŞİT YAKALI TRT2'de...
Karikatürist arkadaşlarımız Cihan Demirci ve Raşit Yakalı, 11 Kasım 2009 Çarşamba günü TRT-2 televizyonunda yayınlanacak olan "Göz Önünde" adlı programa konuk oldular.

Demet Haselçin'in yapımcılığını üstlendiği, Elfin Yüksektepe'nin sunduğu yarım saatlik programda; eğer yaşasaydı o gün yani 11 Kasım 2009 günü 80 yaşına basacak olan büyük usta Altan Erbulak, Karikatürcüler Derneği tarafından yayınlanan albümü nedeniyle birbirinden sıcak anılarla, anekdotlarla anıldı. Programda, Karikatürcüler Derneğinin 40. yıl sergisi ve dernek tarihi, çalışmaları üzerinde de duruldu. Cihan Demirci programda ilginç bir matematik hesabıyla; Altan Erbulak'ın 80. yaşını, Karikatürcüler Derneğinin 40. yaşını, Karikatür ve Mizah Müzesinin 20. yaşını topladığında, 140 sayısı ortaya çıktı ki bu da bizim mizah dergiciliği tarihimizin ulaştığı yılı gösteriyor... (Cihan Demirci) NOT: 11 Kasım Çarşamba günü 08.20-08.50 arası yayınlanacak olan bu programın tekrarı aynı gece 01.30'da izlenebilir...