31 Ağustos 2011 Çarşamba

25 Ağustos 2011 Perşembe

RIDVAN YORUMCULUĞU BIRAKACAK....


Teşekkürler Süleyman Boyoğlu kardeşim.

Çocuk her yerde çocuk, anne de her yerde annedir... 24 Ağustos Çarşamba günü öğlen saatlerinde Topkapı Sarayı'nın serin mermerleri üzerinde bir kadın canı sıkılan oğlunu iskambil kağıdı ile oyalarken, diğer ziyaretçiler bu mutlu tabloya tebessüm etti. (Fotoğraflar: Süleyman Boyoğlu)
Çanakkale-Ayvacık, Koyunevi Köyü-Sokakağzı'nda bir akşam...
(Fotoğraf: Süleyman Boyoğlu)

22 Ağustos 2011 Pazartesi

PLAY OFF.!...


BİZİM KADINLARIMIZ ../.Gönen pazarı./Teşekkürler Süleyman Boyoğu kardeşim.

                                      BİZİM KADINLARIMIZ
        Kadınlar özellikle Anadolu'da evin orta direğidir. Orta direk çökünce aile parçalanıyor, aile fertlerinin her biri bir yana savruluyor. Tarlada, dağda-bayırda, hayvan sağmada, ev işlerinde hep "Bizim Kadınlarımız" oluyor.  
        Balıkesir-Gönen Kapalı Pazar Yeri'nde de "Bizim Kadınlarımız" var. Her hafta Salı günleri kurulan pazar yerine, genç-yaşlı demeden Gönenli oyacı kadınlar sabahın altısında gelmek zorunda. Nedeni de her geçen gün ağırlaşan yaşam şartlarında aile bütçesine katkıda bulunmak... 
        El emeği göz nuru ile yaptıkları iğne oyalarını satmaya gelenler arasında yaşlı nineler de var. Bunlardan Nevriye Kenar (85) ile Güler Şanacık (73) eşleri öldüğünden geçim zorluğu çektiklerini belirterek, mecburen sabahın altısında pazar yerinde olmak zorunda kaldıklarını söylediler. Gönen-Reşadiye Mahallesi 52. sokakta oturan Nevriye Nine, "Eşimi kaybettim. Bakacak kimsem kalmadı. Mecburen bu pazara geliyorum. Satabilirsem bir kaç oya satıyorum. Oya başına kazandığım bir lirayla karnımı doyurmaya çalışıyorum. Yardıma ihtiyacım var" diyor.  
        Pazara gelenler arasında çocuklar da var. Çocukların kimisi okul harçlığını, kimisi de aile bütçesine katkıda bulunmak için pazar yerinde oluyor.
        (Fotoğraflar: Süleyman Boyoğlu)
Sabahın altısında Gönen Kapalı Pazar Yeri'nde olmak zorunda kalan, ancak uykusuzluğa ve yorgunluğa fazla dayanamayan oyacı kadın...
Teşekkürler Süleyman Boyoğlu kardeşim.

GÖLCÜK KRATER GÖLÜ...

Güzel Türkiyem manzaraları:
 Ödemiş Bozdağ-Gölcük. İzlemek İçin alttaki satırı tıklayınız.Teşekkürler.
http://www.facebook.com/video/video.php?v=2236624042341&saved


21 Ağustos 2011 Pazar

Doğum günüm............

"Doğum günümü kutlayan tüm dostlarıma sonsuz teşekkürler ediyorum."

YUVARLANIP GİDİYORUZ!...


18 Ağustos 2011 Perşembe

15 Ağustos 2011 Pazartesi

14 Ağustos 2011 Pazar

AZİZ YAVUZDOĞAN'DAN YENİ ŞİİR KİTABI

Arkadaşımız Aziz Yavuzdoğan'ın yeni şiir kitabı TİN VE TEN Siyah-Beyaz yayınlarından  64 sayfa olarak çıktı.
Grafik sanatçısı,karikatürist ve bir edebiyatsever olan Aziz Yavuzdoğan kardeşimizi kutluyorum.İsteme adresi : http://www.siyahbeyazkitap.com/ , http://www.azizyavuzdoğan.com/

SONAY YILMAZ./ Karikatürde yeni bir soluk/

Dün Karikatürcüler Derneği Galeri salonunda Dernek Genel Sekreterimiz Aziz Yavuzdoğan ve bir başka arkadaşımızla sohbet ederken resim çantalı bir bayan ile bir  arkadaşı geldiler.
 Sonay Yılmaz hanımefendi İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim İş öğretmenliği 2006 mezunu ve Kurtalan doğumlu.Karikatürlerini 8 Mart kadınlar gününde Beyoğlu öğretmen evinde/2011/ sergilemiş.Derneğe karikatürcülerle tanışmak ve üye olmak için gelmiş. Ben çizgilerini çok beğendim.
Hanım çizer azlığında karikatürümüze yeni bir soluk katacağına inandığım Sonay öğretmenimize aramıza hoş geldin diyorum.Sergi ve yarışmalarda, toplantılarımızda sık sık görüşmek umuduyla.Tabi sadece kadın konulu karikatürleriyle değil, her konudaki çizgileriyle.../

7 Ağustos 2011 Pazar

DİREKLER ARASI

Necmi Tanyolaç abimizi huzur evinde ziyaret ettik..

Biz üç arkadaş, basın duayenlerimizden Necmi Tanyolaç dostumuzu dinlenme evinde ziyarete gittik.
 Cuma günü TGC' ye  gidip Süleyman boyoğlu arkadaşıma uğradım. Sohbetimizin bir anında :" Bana TSYD den mesaj geldi, Necmi abi huzurevine taşınmış, bir ara ziyaretine gitmeyi düşünüyorum." dedim Süleyman bey; " Hadi şimdi gidelim, ben izne çıkıyorum,sonra belki gidemeyiz." dedi ve hemen Seraceddin Zıddıoğlu abiyi evinden arayıp onu da ekibe dahil ettik. Saat 14.30 da Üsküdar'da buluşup /11A/ otobüsüyle Alemdağ'daki Özel Çamlıca Dinlenme ve Bakımevi'ne bir saatte gidiverdik.
Bizi kapıda "ÖZEL ÇAMLICA DİNLENME VE BAKIMEVİ yöneticisi Betül Şen hanımefendi karşıladı  ve hemen kaynaşıverdik. Bu sıcak ortamda herkes biribiriyle dost olmuş ama, Necmi Tanyolaç abimizin konumu bir başka. Hemen seziliyor.Birlikte eski günlerden bahsettik, anılar anlatıp dinledik. Vakit su gibi akıverdi.
Necmi abimiz buraya evindeki kitaplığını ve kolleksiyon resimlerini de getirmiş ve hemen sergilenmişler.
 " Çocuklar burası çok güzel, ben çok rahatım, istediğim an Etiler'deki evime de gidiyorum. Mesela bu gün havuzdaydım. Yönetim ve dostlar çok iyi, sadece sizleri özlüyorum. Ne iyi ettiniz de geldiniz, dostlarımı hep burada görmek beni sevindiriyor."
"...Bahçemiz çok rahat ve geniş, tavşanlar bile var.Birçok yeni arkadaş edindim.. Bakın bu hanım Sabahat hanım.Annesi burada kalıyor, iyi dostuz."
"...Kuş sesleri arasında sohbetler edip,hoşça vakit geçiriyoruz...."
..."İftara az kaldı ben sizi yolcu edeyim, bak yine beklerim haaa. Sizi ve diğer tüm dostlarımı. HOŞÇA KALIIIIN.... Hadi siz şu sağdaki durağa, ben de geriye döneyim artık."
Raşit Yakalı