27 Haziran 2012 Çarşamba

Güngör Kabakçıoğlu

1. Ölüm yıldönümünde değerli ağabeyimizi saygı ile anıyoruz....

23 Haziran 2012 Cumartesi

Uğur Gümüştekin'i kaybettik.

Bana, çıkardığı "PARDON Mizah Dergisi"nde karikatürist olarak iş teklif ederek ,öğretmenlikten ayrılıp İstanbul'da karikatürist olarak kalmamı sağlayan ve hep beni kollayan değerli büyüğüm,patronum,ağabeyim ve de Tire doğumlu hemşehrim Uğur Gümüştekin beyefendiyi kaybetmenin üzüntüsünü siz mizah severlerle paylaşıyorum. O  ve ortağı Selim Bilmen beyefendi nur içinde yatsınlar. Ailesine ve tüm sevenlerine baş sağlığı diliyorum.Kendileriyle ilgili anılarımı "Usta çırak ilişkileri" kitabımda anlatmıştım.

ASLAN BACANAK(!)

Dün akşam sürpriz bir ziyaretle bize misafirliğe bacanağım Ziya Baydar geldi. Sabah uyanınca daha önceden gelmiş olan kızı Damla ile bana böyle poz verdiler...Anlayana..../ Bu Beşiktaş'lı ya yapılır mı?

13 Haziran 2012 Çarşamba

"KARNİTÜR" KARİKATÜR SERGİSİ

Geniş bilgi için tıklayınız.
http://karikaturculerdernegi.com/2012/06/karnitur-karma-karikatur-sergisi-kadikoyde-acildi/

Durakta ayrıcalık.

Her akşam benim bir saatte sekiz kere gidip geldiğim 350 metrelik Kızılburun'daki yürüyüş düzlüğünde bir durak var. dört gündür o durakta bir koltuk duruyor.Yoldan geçen bir arabayı durdurup şoförden  bu pozu çekmesi için rica ettim. Adam çekti ama bir mana veremedi. Ben de ona " Arkadaşlarıma espri yapacağım." dedim.Biraz da çaktırmadan dinlendim.

GÜZELBAHÇE: KARİKATÜR OSKARLARI BELİRLENDİ!


Güzelbahçe Belediyesi'nin düzenlediği “Balık ve Balıkçılık” konulu 1. Ulusal Karikatür Yarışması sonuçlandı.
Güzelbahçe Belediyesi'nin “Balık ve balıkçılığın sorunlarını gündeme getirmek” amacıyla düzenlediği 1. Ulusal Karikatür Yarışması sonuçlandı. Yurdun dört bir yanından 235 çizerin toplam 341 karikatürle katıldığı yarışmanın Mustafa İnce (Belediye Başkanı), Çağlayan Bilgen (Basın danışmanı), Mustafa Yıldız (Karikatürcüler Derneği İzmir Temsilcisi), Sadık Pala (Karikatür Sanatçısı), Murteza Albayrak (Karikatür Sanatçısı) ve Devrim Demiral'dan (Karikatür Sanatçısı) oluşan seçici kurul, titiz bir değerlendirme sonucunda ödüle layık eserleri belirledi.
Buna göre birincilik ödülünü Burak Ergin, ikincilik ödülünü Mehmet Kahraman, üçüncülük ödülünü ise Bayram Bağcı'nın eseri aldı.
Hakan Eraslan, Ömer Çam, Oğuz Gürel mansiyon ödülüne değer bulunurken, Ozan Soydan 'Karikatürcüler Derneği', Turan Aksoy 'Maydanoz Dergisi', 18 yaş altındaki katılımcılardan Reha Ulusoy ise 'Fikirland özel ödülü' kazandı.
Karikatürcülerin ödülleri 1 Temmuz'da düzenlenecek olan 2. Denizcilik Festivali'nde sahiplerine verileceği bildirildi.
İlk elemeyi geçen karikatürlerin 2. Denizcilik Festivali'nde sergileneceği, yarışmaya katılan tüm karikatürlerin ise bir albümde toplanacağı belirtildi.
(haber: gundemotuzbes.com)

                                               Jüri toplantı halinde.
1.lik ödülü
2.lik ödülü..
                                                                       3.lük ödülü...

12 Haziran 2012 Salı

TUTTI FURITTI sergime buyurun.

Bugün öğleden sonra Aziz Yavuzdoğan, Ekrem Borazan ve Osman Yavuz İnal kardeşlerim Kadıköy'de üçlü bir sergi açıyorlar. İstanbul'da olsaydım mutlaka giderdim/.Haberi altta./Ben de  kendime gidemeyeceğim için bir minik sergi açtım,Bodrum'da olan arkadaşlarım Yalıkavak'taki mini bahçe sergime bekliyorum. Dallara bastı kiraz, vişne,şeftali,kayısı,Armut ,Malta eriği, cennet hurması...dut, Yani TUTTI FRUTTI/Bonbons/

11 Haziran 2012 Pazartesi

10 Haziran 2012 Pazar

“Çizgi, çizgi içinde.. aynı manâ içinde!”



“KARNİTÜR” KARİKATÜR SERGİSİ KADIKÖY’DE...
Meslek yaşamlarında 30 yılı geride bırakan, karikatürümüzün usta isimlerinden Aziz Yavuzdoğan, Ekrem Borazan ve Osman Yavuz İnal, çizgilerini ortak bir sergiyle sanatseverlere sunuyorlar...
İstanbul Kadıköy Belediyesi’nin katkılarıyla, Barış Manço Kültür Merkezi’nde 12 Haziran salı günü, saat: 18.00’de açılışı yapılacak sergi, 21 Haziran’a kadar izlenebilecek...
Serginin daha sonra Eskişehir, Ankara ve İzmir’de de tekrarlanması planlanıyor...
Sanatçılar, toplam 45 eserlerinin yer aldığı sergi açılışına karikatürcü dostlarını ve tüm karikatürseverleri bekliyorlar...
AÇILIŞ:
TARİH: 12 Haziran 2012 Salı
SAAT: 18.00
ADRES:
BARIŞ MANÇO KÜLTÜR MERKEZİ
Caferağa Mah. Caferağa Mescidi Sokak. No: 5
Kadıköy, İstanbul
Tel.: 0216-418 95 49







6 Haziran 2012 Çarşamba

2 Haziran 2012 Cumartesi

Başarılı bir çalışma.

Mehmet Dal  arkadaşımız ve öğrencilerinin çizgi film çalışmalarını izlemek için tıklayınız.
http://www.facebook.com/home.php?ref=home#!/rasityakali/posts/248888541878840?notif_t=like

İZMİR’DE YENİ BİR MİZAH SAYFASI


İzmir’de 6 yıldır yayınlanan Karşıyaka- Karşıyaka Kent, Kültür ve Sanat Dergisinin 37. Sayısı çıktı. Tufan Atakişi tarafından çıkarılan dergi, İzmir’in şirin ilçesi Karşıyakalı yazar- çizerlerin ürünlerinden oluşuyor. Dergi son sayısında “Fiyakalı” mizah sayfası ile okuyucu karşına çıktı. Sayfa Mustafa Yıldız yönetiminde, Murteza Albayrak, Cemalettin Güzeloğlu, Ayhan Algur ve Birol Çün’ün karikatürleri, İbrahim Ormancı’nın yazılarından oluşuyor. 2 ayda bir yayınlanan derginin 38. sayısında genç çizerlerde yer alacak.



1 Haziran 2012 Cuma

İZMİR DEN


NEŞE ve KARİKATÜR MÜZESİ HAZİRAN 2012 ETKİNLİKLERİ...
SERGİ:
27 Haziran 2012
Güngör KABAKÇIOĞLU
Not: Ayni gün Güngör ustamızın kız kardeşi Sabiha Göncü tarafından müze önünde lokma döktürülecektir.
ATÖLYE (Her Hafta sonu karikatür çalışmaları):
2 Haziran 2012 Mustafa Yıldız
9 Haziran 2012 Ercan Baysal
16 Haziran 2012 Deniz Dokgöz
23 Haziran 2012 Murteza Albayrak
30 Haziran 2012 Eray Özbek
Not: Çalışmalar Cumartesi Günü saat 11.00- 12.30 arasıdır.
*Etkinlikler ücretsiz olup, herkes davetlidir.