24 Mart 2013 Pazar

Orhan Ural hocamızın sevgili eşini uğurladık

Çok sayıda aile dostu  karikatürist rahmetli Orhan Ural hocamızın sevgili eşi Perihan Ural merhumu uğurlamak için Teşvikiye camisine gelmişti

Rahmeti Necmi Rıza hocamızın kızı Mukaddes Yamaç hanım helallik alıyor.Bir ara bana "Elinde büyüdüm,ailecek dosttuk "dedi
Perihan URAL
 Yurdagün Göker abi ve ben oradaydık, ailesine tüm çizerler adına aileye baş sağlığı diledik.
İşte Orhan Ural ustamızdan 1936 da karikatür dergisinde yayınlanmış birkaç çalışma. 



Karikatürist Orhan Ural hocamızın sevgili eşi vefat etti.

Karikatür tarihimizin kilometre taşlarından Orhan Ural hocamızın sevgili eşi Perihan Ural  hanımefendi vefat etti. Yurdagün Göker abimizin uyarısı üzerine bu ilan siz karikatüristlere ve karikatür dostlarına duyurulmuştur.Allah rahmet eylesin.

23 Mart 2013 Cumartesi

SEMRA CAN VE KENAN YARAR YÖNETİMİNDE RESİMLİ ROMAN ÇİZİMİ

Yaratıcı Çocuklar Derneği merkezinde dün Çelikel vakfı tarafından düzenlenen ve Semra Can ve Kenan Yarar yönetiminde resimli roman çizimi çalışmaları yapıldı.Çalışmalarla igili resimler ve video kaydı yandaki
www.yaratıcıcocuklarciziyor.blogspot.com  satırında tıkayınız. Çarşaf Karikatür Okulundan arkadaşımız olan Semra Can'ı ve Kenan Yarar'ı yürekten kutluyorum.Teşekkürler.

21 Mart 2013 Perşembe

BAKIRKÖY DADYAN ERMENİ İLKÖĞRETİM OKULU İLE DERS.

Bakırköy "DADYAN" İlköğretim Okulundan 35 kişilik bir öğrenci gurubu başlarında öğretmenleri olduğu halde, İBB Karikatür ve Mizah Merkezimize konuk oldular. Ziyaret sırasında Raşit Yakalı ve Sonay Yılmaz'ı iki saat süren  karikatür derslerini ilgi ile izleyip katkı verdiler.Müzemizin bütün galerini  de gezen öğrenciler kapı girişinde toplu resim çektirmeyi de ihmal etmediler.
İzlemek için lütfen tıklayınız.









19 Mart 2013 Salı

TAN ORAL SERGİSİ

TAN ORAL HOCAMIZIN "YÜZDE YÜZ PORTRELER" SERGİSİNİ İZLEMEK İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ. TEŞEKKÜRLER.
http://www.facebook.com/video/video.php?v=10200634450970943&saved

12 Mart 2013 Salı

Samsun'da yarışma..

Selamlar,
Samsun da Atakum Belediyesi ile beraber bir karikatür yarışması düzenliyoruz.
Son katılım 10 Mayıs 2013
Konu : Demokrasilerde Yerel Yönetimler
Katılacak tüm dostlara başarılar. İyi çalışmalar..
e.yaşar babalık





8 Mart 2013 Cuma

FAHRİ EYİCAN ZONGULDAK'TAN YAZIYOR


RAŞİT ABİ MERHABA
Ben İstanbul'da ptt 'de çalıştığım zamanlar, posta ayırırken elime Sedat Öztürk abimin bir Karikatürcüler Derneği bülteni elime geçti, meğerse benim mektup dağıttığım sokakta oturuyormuş, hemen posta dağıtırken büyük bir heyecanla kapısını çaldım... bana "Kimsin ?" diye 3. katın balkonundan seslendi .Ben de " Postan var." deyince aşağıya indi. Gayet yorgun, mutsuz hayattan küsmüş olarak karşımdaydı, üzüldüm.."Ben karikatürcüler derneğine üye bir karikatürist'im deyince canlandı, yüzündeki hüzün gitti, gülücükler geldi. Hemen " Bekle,  üstüme bir şey giyeyim kahveye gidelim konuşalım." Deyince, işimi unutup kahveye indik sizlerden bahsettik, iç çekerek. Belli ki yalnız kalmış koca adada .
1saat muhabbet ettik sonra bir daha görüşmek üzere ayrıldık . Uzun bir aradan sonra, 38. Karikatürcüler Derneği'nin genel kurulunda karşılaştık. Bana çok büyük bir süpriz olmuş, sevinmiştim Sedat abiyi görünce hemen muhabete daldık konuştuk. Gördüm ki Sedat abi büyük yalnızlık adasından kurtulmuş... aaranıza dönmenın mutluluğu sevıncı icersindeydi. Onu mutlu sevinçli olarak Nehar Tüblek karikatür yarışmasının ödül töreninde gördüm çok mutlu oldum...Onun için sizlere teşekkür ediyorum Sedat abiyi bizlere yeniden kazandırdığınız için, saygılarımla.

--------------------------
Duygu yüklü mektubuna çok teşekkkürler Fahri kardeşim,Sedat kardeşimiz uzun zamandır bizim perşembe toplantılarımıza katılıp sergi hazırlıklarımıza katkı veriyordu. Yarışmaya katılması,ödül alması benim için de sürpriz oldu.Ödül  törenine ailesi ile katıldı ve birlikte güzel bir akşam yaşadık.
Yukarıda Sedat Öztürk kardeşimiz plaket ve para ödülünü Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Çiloğlu beyefendinin elinden alırken görülüyor.
İşte senin mektubun da gösteriyor ki ; biz çizerler türkiye çapında,hatta dünya çapında çok büyük bir aileyiz.Sağol.
Raşit abin

7 Mart 2013 Perşembe

Paraları batıracak, ama önce kazanacak /mı?/

Karikatürcüler Derneği Genel sekreteri Aziz Yavuzdoğan kardeşimiz her hafta loto-toto vb  aklına  ne gelirse bol bol oynuyor. Bir isteği var, yüklü bir para kazanacak ve hepsini bir mizah dergisi uğuruna batıracak.
Biliyor sunuz dergisi internet ortamında birinci yılını  doldurdu bile, www.fenamizah.com
İkramiyeler bu hafta da devretti.Vuslat başka bahara..
Hadi Aziz Yavuzdoğan bu yola baş koymuş ama benim de Ruhi beyin de altışar lirası uçtu gitti.

Raşit YAKALI KARİKATÜR OKULU: 18.Nehar Tüblek karikatür yarısması ödül töreninde...

Raşit YAKALI KARİKATÜR OKULU: 18.Nehar Tüblek karikatür yarısması ödül töreninde...: 18.Nehar Tüblek Ödül töreni tekmili birden izlemek için tıklayayınız. http://fotograflarlakarikaturculer.blogspot.com/

18.Nehar Tüblek karikatür yarısması ödül töreninden

18.Nehar Tüblek Ödül töreni tekmili birden izlemek için tıklayayınız.
http://fotograflarlakarikaturculer.blogspot.com/

6 Mart 2013 Çarşamba

TELEVİZYONDA “KARİKATÜR ÜZERİNE” SÖYLEŞİ

Anadolu Karikatürcüler Derneği’nin her yıl verdiği “Karikatür Hizmet” ödülü ve geleneksel sergi için Balıkesir’de bulunan bir grup çizer televizyona konuk oldu. Balıkesir’in yerel televizyonu Karesi TV’de “Biz Bize” adlı programda, karikatür üzerine her şey konuşuldu. Ayşegül Özbay’ın sunduğu Programda, Fotoğraf ve Karikatür Sanatçısı Ahmet Esmer’de sorularıyla katılıyor. Halit Kurtulmuş’un portre karikatür çizdiği söyleşide, konuşmacı olarak; Ahmet Aykanat, Raşit Ertunç ve Mustafa Yıldız yer aldı. Televizyonun Perşembe günkü yayın akışı içinde bulunan söyleşiyi, dilediğiniz zaman ve saate internet üzerinde izleyebilirsiniz. www.karesitv.com adresinden, “Biz Bize” programını tıklamanız yeterli.