26 Nisan 2015 Pazar


BASIN BÜLTENİ
6. Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nda Romanyalı Pavel Gabriel Virgil birinci oldu.

6’ıncı Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri 24 Nisan 2015’de Antalya’da düzenlenen bir törenle verildi. Yetişkinler kategorisinde Pavel Gabriel Virgil ve gençler kategorisinde ise Sıla Eroğul birincilik ödüllerini aldılar.

Türkiye’nin dünya turizm alanındaki bilinirliğinin artırılması ve çizerlerin dünyasından turizm olgusunun nasıl göründüğünü anlamak için düzenlenen Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nın 6’ında ödüller sahiplerini buldu. Yarışmanın ödül töreni 24 Nisan 2015, Cuma günü Antalya’da, Akra Barut Otel’de düzenlendi.
60 ülkeden 915 eserin değerlendirildiği uluslararası 5 eserin değerlendirildiği yarışmada yetişkinler ve gençler kategorilerinde eserler değerlendirildi. Yetişkinler kategorisinde Romanyalı karikatür sanatçısı Pavel Gabriel Virgil’in eseri birinci olurken,  Ukraynalı sanatçı Oleksy Kustovsky ikinci, Bulgaristanlı sanatçı Trayko Popov üçüncü oldu. Anadolu Üniversitesi öğretim üyelerinden merhum Prof. Atila Özer adına verilen özel ödülü ise İranlı karikatür sanatçısı Heibat Ahmadi kazandı. Yetişkinler kategorisinde Farzane Vaziritabar (İran),  Marek Simon (Çek Cumhuriyeti), Afri Diyansyah (Endenozya), Alireza Pakdel (İran) ve Hamed Mortazavi Alavi (İran) mansiyon ödüllerini kazandılar.
Bu yıl ilk kez verilmeye başlanan 16 ve altındaki yaşlarını karikatür sanatçılarını teşvik etmeyi amaçlayan “Gençler Kategorisi”nde ise Türkiye’den 11 yaşındaki  Sıla Eroğul tarafından hazırlanan karikatür birinci oldu. Gençler kategorisinde verilen beş mansiyonu kazanan karikatür sanatçıları ise şu şekilde sıralandı: Arda Yılmaz (14 yaş, Türkiye), Ekim Sarraç (14 yaş, Türkiye), Melisa Demircan (12 yaş, Türkiye), Nehir Ergüven (9 yaş, Türkiye) ve Yasemin Güler (12 yaş, Türkiye).
Yarışmanın koordinatörü ve Anadolu Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nazmi KOZAK, Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nın kısa zamanda dünyada tanınan ve ilgiyle izlenen bir yarışma haline geldiği söyledi. Bu yıl altıncısı düzenlenen yarışmada, gençler ve yetişkinler olmak üzere iki ayrı kategoride değerlendirmenin yapıldığını belirten Kozak, gençler kategorisi ile genç kuşakların karikatür sanatına olan ilgilerinin artırılmasına katkıda bulunması amaçladıklarını söyledi.

6. Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması, Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi ile TUYED’in (Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği) işbirliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle ve Er Yatırım, Concorde De Luxe Resort, Akra Barut, Club Nena, Club Calimera Serra Palace, Beze Global, IC Hotels Green Palace, SSCtur ve GMC Organizasyon sponsorluğunda gerçekleştirildi.

24 Nisan 2015 Cuma

22 Nisan 2015 Çarşamba

Eray Özbek Karikatür Sergisi

İzmir'li karikatürist Eray Özbek 'in İstanbul'daki 3. sergisi bugün Scneidertempel Sanat Galerisinde büyük bir katılımla açıldı.Sergiden fotoğraflar görüyorsunuz.



21 Nisan 2015 Salı

11 Nisan 2015 Cumartesi

Tire Belediyesi Kent Müzesi ve İbn-i Melek Kütüphanesinden.

Müzeden bölümler izlemek için tıklayınız.
-----------------------------------------------------
Tire Belediyesi İbn-i Melek Kütüphanesinde adıma yapılan karikatür ve Mizah Kitaplığı köşesinde...
Müzeden video görüntüleri izlemek için Facebook Raşit Yakalı videolarına bakınız.

Tire Kent Müzesi Müdürü Edip Adanalı ve İbn-i Melek Kütüphanesi kadrososu ile

Tire Kent Müzesi./Eski Belediye Binası/ Bu binada karikatürcüler Derneği adına Uluslararası Nasrettin Hoca Karikatürleri sergisini açmıştım./Ogün Alay parkının yeni düzenlemeli açılışını da yapmıştık./ Yıllar önce İkinci sergiyi hazırlayıp Semih Poroy kardeşimle getirmiştik bir dört Eylul günü ama seçim yasaklarına takılıp geri dönmüştük.

45 yılık Tire gelini eşim Emriye Yakalı ile ./TİRE HATIRASI/

Tire de ilk makam aracı.

Kent Müzesinden bir köşe..

Tire'ye spor da,kültür de çok büyük emekleri geçen öğretmen Orhan Aksay ile..


İbn-i melek Kütüphanesi kadrosuyla...Kitap bağışlarım devam edecek ve geniş bir Karikatür ve Mizah kitaplığı oluşturağız hep birlikte...

Tire' doğmuş olmaktan hep büyük bir gurur duydum..

3 Nisan 2015 Cuma

Necati Abacı Sergisi

Necati Abacı Portreler Sergisinden bir kesit izlemek için tıklayınız.
https://static.xx.fbcdn.net/rsrc.php/v2/y4/r/-PAXP-deijE.gif