10 Şubat 2014 Pazartesi

Orhan Doğu abimiz rahatsızlandı..

Orhan Doğu abimiz rahatsızlandı.
Tansiyonu yükselen Orhan Doğu abimiz cuma gününden bu yana Zeytinburnu Avrasya hastanesinde tedavi görüyor. Biz bu gün Erdohan Bozok abim ile ziyaretine gittik. Orhan abinin canı sıkılıyormuş ve de telefonu:05357707746
------------------------------
TAZİYE EKİBİ (!)
1978 yıllarda rahmetli olan Burhan Solukçu abimiz vefat edince Erdoğan Bozok abinin arabasıyla Erdoğan Bozok, Erdoğan Başol, Orhan Doğu ve ben Raşit yakalı Burhan Solukçu abimizin evine baş sağlığına gitmiştik. Yolda sohbet ederken biz bu ekibi bozmayalım ve hep bu tür ziyaretler yapalım yeri geldikçe  demiştik. Öyle de yaptık yıllarca vefat eden Karikatürcüler Derneği üyelerimizin evlerine taziye ziyaretleri yaptık. Gitmişken de o kişinin birkaç anı eşyasını istedik ve o eşyaları Karikatür ve Mizah Müzemizde fotoğraflarıyla birlikte minik köşeler yaptık. Yok tarama ucu,çini müreklebi çakmağı, vs. En son bu hafta Güngör Kabakçıoğlu abimizin birkaç anısını koyduk İBB Karikatür ve Mizah Merkezimize. .
Eski Saraçhanedeki Müzemizden yine böyle bir ziyarete giderken orada bulunan dernek kurucularımızdan Semih Balcıoğlu arkamızdan seslendi “ Haydi ıskatçılar iş başına..” Daha sonra  kendisi de vefat edince ben evinden özel birkaç eşyasını  getirmiştim. İyi ki getirmişim, yoksa o anılar da olmayacaktı ..  Buraya kadar her şey normal de aradan uzun yıllar geçince iş zorlaştı, hatta karışmaya başladı bile.
Neden mi?. Erdoğan Başol abi birkaç gün önce anjiyo oldu, yarın ayaklarından ameliyat olacak.. Orhan Doğu abi kaç gündür hastane de yatıyor Yaşlar… 70….80 sen……hop,hop…yallah,vallah gidiyor.Demem şu demek ki: bizlere yeni taziyeciler, ıskatçılar lazım…mı?..
-


Hiç yorum yok: