31 Ekim 2010 Pazar

28 Ekim 2010 Perşembe

27 Ekim 2010 Çarşamba

Akhisar Belediyesinden Karikatür Atölyesi

Akhisar Belediyesi tarafından organize edilen Karikatür Atölyesi başladı. Çoğunluğunu öğrencilerin oluşturduğu tüm vatandaşların katılabileceği Karikatür Eğitim Atölyesi yaklaşık 2011 Mayıs ayına kadar hafta da 1 gün ve iki gurup halinde yapılacağı belirtildi. 28 yıldır Karikatür dünyasında boy gösteren Sadık Pala eğitmenliğinde Karikatür Atölyesine yaklaşık 90 kişi başvuruda bulundu.
Yoğun ilgiden dolayı 2 grup halinde haftanın ilk günü iki farklı saat aralığında yapılan karikatür Eğitim Atölyesi için ilk olarak katılımcılara Akhisar Belediyesi Meclis Salonunda ön bilgiler verildi. Eğitmen Karikatürist Sadık Pala eşliğinde eğitimin ilk haftasında bu eğitim süresince öğrencilerin eğitimlerini aksatmamaları için de öğütlerde bulundu. 

ALLEN IVERSON BEŞİKTAŞLI OLMAK ÜZERE.

21 Ekim 2010 Perşembe

19 Ekim 2010 Salı

KARİKATÜR SANATINA YENİ BİR NEFES.

Karikatürcüler Derneğimizin Genel Sekreteri Aziz Yavuzdoğan kardeşim gençlere yönelik bir TV dizisi hazırlıyor. Onun bu işi koraracak donanımda olduğuna  birlikte çalışmalarımıza dayanarak inanıyorum. Kendisine başarılar diler, genç yetenek kardeşlerimin aşağıdaki duyuruya kulak ve destek vermelerini diliyorum.
Raşit Yakalı
--------------------------------

TV'de yayımlanacak karikatür eğitim programında
yer alabilecek amatör genç çizerler aranıyor.

Programda her bölümde 6 amatör çizer ve 1 usta karikatürcü olacak. karikatür sohbetiyle birlikte, tematik bir konu üzerine atölye çalışması yapılacak. bant çekim gerçekleşecek. Kasım ayından itibaren yayımlanmaya başlayacak. 
katılımcılara yayımcı TV kanalı tarafından çeşitli hediyeler verilecek.

yalnız, amatör çizerlerin karikatür konusunda belli bir seviyeye ulaşmış olmaları gerekmektedir. sıfır bilgiye sahip olan çizerler dahil edilmeyecektir.

bu koşullara uygunolan ve katılmak isteyen çizerler, en kısa zamanda aşağıdaki mail adresiyle iletişim kursunlar.

--
aziz yavuzdoğan
grafik tasarımcı / karikatürist
karikatürcüler derneği yönetim kurulu sekreteri
0532-235 96 13
www.azizyavuzdogan.com
Fotoğraf Peşinde Bir Ömür:

ERDOĞAN KÖSEOĞLU


Türkiye siyasetinin en karmaşık dönemleri ve ülkenin büyük bir dönüşüm geçirdiği 1970'lerden 2000'li yılların başına kadar olan süreci objektif arkasından takip ederek, tarihe fotoğraf olarak notlar düşen Erdoğan Köseoğlu'nun çektiği karelerden bazıları bir kitapta toplandı.
1972 yılında babasının da foto muhabir olarak çalıştığı Cumhuriyet Gazetesi'nde göreve başlayan Erdoğan Köseoğlu, foto muhabirlik geleneğinin en önemli ustalarından... Mesleğindeki mükemmelliyetçiliğiyle tanınan Köseoğlu, son yıllarını hastalıkla mücadele ederek geçiriyor.
“Fotoğraf Peşinde Bir Ömür” kitabı da bir süredir bitkisel hayatta olan Erdoğan Köseoğlu'na Cumhuriyet Gazetesi'nde birlikte çalıştığı arkadaşlarından bir saygı duruşu niteliğinde.
Köseoğlu'nun objektifiyle tanıklık ettiği toplumsal, siyasal olaylardan seçilen fotoğraflardan oluşan albümle hem Cumhuriyet çalışanları hem “Erdoğan abi”lerine bir teşekkür sundu, hem de 1970'ten günümüze Türkiye'nin tarihinin küçük bir fotoğraf arşivini bir araya getirdi.
Köseoğlu'yla bir dönem Cumhuriyet Gazetesi'nde birlikte çalışan ancak şimdiyse çeşitli yayın organlarında farklı kademelerde görev yapan Mehmet Yaşin'den Ali Acar'a, Reha Öz'den Muharrem Aydın'a, Ender Erkek'ten Şükran Soner'e kadar pek çok isim de Köseoğlu'nu anlatan yazılarıyla albüme renk kattı.
Albümde yer alamayan bazı karelerin de katılımıyla önümüzdeki günlerde bir de fotoğraf sergisi açılacak.
Bilgi için:
Sevim Ertemur: 0 532 651 6685
Gülşah Durak: 0 533 241 03 66

SONSUZA KADAR.

18 Ekim 2010 Pazartesi

BODRUM STAND TEFTİŞİ..




Bu sabah emekli maaşımı almak için Bodrum'a indim. Bu vesile ile Bodrum'da stand açan Bora ve Ali Şur arkadaşlarımın yıllık teftişlerini de yapıvereyim dedim.Tabi yine makamlarında bulamadım ve raporumu tuttum. Tezgahları da boş kalmasın diye birer saat ben çalışıp günlük harcırahımı çıkardım.  Hava yağmurluydu ama yinede Allah bin bereket versin. Tezgahlar iyi iş yapıyor,müşteriler benimsemiş artık.Hepinize selam ve sevgiler.
Not Sandalyeye oturamadım, zira turşu gibi ıslaktı, görenler yanlış anlayabilirdi. Can sıkıntısı işte./ Foto Emriye Yakalı/
Raşit Yakalı

16 Ekim 2010 Cumartesi

HAFTANIN SÖZÜ.

Haftanın son iş günleri İzmir'de ve Tire'deydim. Sizlere oradan sadece bu görüntüyü aktarııyorum. Yer: Üç kuyular 9 Eylül vergi dairesi girişi.
Rasit Yakalı

15 Ekim 2010 Cuma

ORTA ASYA HAYVAN USLUBU...

 Bir süre önce Karikatürcüler Derneğimizle Trakya Üniversitesi işbirliği ile Edirne'de bir dizi etkinlik ve sergiler yapmıştık. O sırada orada öğretim görevlisi olarak çalışan Saytın Mehtap Dede Kodaman ile arkadaş olmuştuk. Marmara Üniversitesi'nde doktorasına hazırlanıyordu. Doktorasını bitirmiş. Ben de bu nefis konunun biz karikatüristleri yakından ilgilendireğini düşünerek bu bağlantıyı sizlerle paylaşmak istedim Mehtap hocanımı kutluyor ve link içinde teşekkür ediyorum.
Raşit Yakalı
"Çok sevindim içime su serptiniz selamlar. Ben Trakya üniversitesinde başladım. Doktoram bitti size tezimin bağlantısını veriyorum."
https://docs.google.com/fileview?id=0B-tuTI0C09TkYTBkMjY5ZTYtMTI5My00MmM2LWE5ZDctNDU1MGEyODc2NGZl&hl=tr&pli=1
tıklayınız. 

DENİZ SOM VEFAT ETTİ.

11 Ekim 2010 Pazartesi

İZMİR'DE PANELLER DİZİSİ.

Karikatürcüler Derneği İzmir Temsilciliği'nin düzenlediği, karikatürün çeşitli yönleriyle ele alınacağı paneller dizisi kasım ayında, "Milli Eğitimde Karikatür" konulu panel ile başlıyor. Aralık ayındaki panelde ise hekimler karikatürü konuşacaklar. Bununla ilgili ayrıntılı bilgi daha sonra ayrıca ulaştırılacak.
6 kasım 2010 cumartesi günü saat 14.00-15.30 arasında, Konak Belediyesi'nin Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde bulunan Türkan Saylan Kültür Merkezi konferans salonunda gerçekleştirilecek olan panele, Bayraklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahan Çoker, İzmir Kız Lisesi Almanca Öğretmeni Sultan Özbek, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Araştıtrma Görevlisi-Karikatürcü Cem Güzeloğlu ile Karikatürcü Hasan Efe konuşmacı olarak katılacaklar. Karikatürcü dostlarımızı panellerimize bekliyoruz.
Yer :Profesör Doktor Türkan Saylan Kültür Merkezi 7.Kat Benal Nevzat Salonu Kıbrıs Şehitleri Caddesi Konak -İZMİR
Tel:422 52 36 Tarih:06 Kasım 2010 Saat: 14.00-15.30
Düzenleyen: Karikatürcüler Derneği İzmir Temsilciliği
Konu : Milli Eğitimde Karikatür
Konuşmacılar: 1. Şahan Çoker- Bayraklı İlçe Milli Eğitim Müdürü
2. Sultan Özbek- İzmir Kız Lisesi Almanca Öğretmeni
3. Cem Güzeloğlu- Karikatürcü, Ege Üni. İletişim Fak. Araştırma Görevlisi
4. Hasan EFE- Karikatürcü

9 Ekim 2010 Cumartesi

6 parmaklı, BIYIKLI LÖW/ Hepinizden özür diliyorum/ Raşit Yakalı/

Aşağıdaki bıyıklı LÖW karikatürüme dikkatle bakın. Evet tesbih tutan elin parmaklarını sayın.. Altı parmak. En çok dikkat ettiğim bir konu. / Bu sebepten rahmetli ustam Semih Balcıoğlu'ndan çok fırça yemiştim/ Ben bu hatayı nasıl yaptım...Aceleden, maç biter bitmez hemen karikatürümü çizip gazeteme yetiştirme arzusundan /Gecenin yorgunluğundan/. Olmadı Raşit, bunca yıl sonra.. Tüm dostlarımdan özür diliyorum. "ACELE İŞE ŞEYTAN KARIŞIR." diye boşuna dememişler.Ben olayı bir gün sonra  "Bu el ne kadar estetik olmuş." derken farkettim , aaa, altı parmak..Ve kendi kendime  rahmetli ustamın yerine kulağımı  çektim .Nur içinde yat titiz ustam.
Karikatüre ilk başladığım yıllarda (1962) ,bu konu ile ilgili olarak  ustam Semih Balcıoğlu anlatmıştı. Yine rahmetli, Cemal Nadir ustamızın döneminde, rahmetli Necmi Rıza abimizinde dostu rahmetli Orhan Ural, Babıali'nin en üretken çizerlerinden biri, o kadar çok çiziyormuş ki: İşte bazen o da elleri altı parmak çiziveriyormuş. Kendisi o dönemde bu sebepten çok eleştiri almış./ Bunu bana örnek olarak aktarmıştı ustam./ Ben de bıyıklı LÖW çizerken, altı parmak Raşit oluverdim. Bu iş bu kadar kolay işte... Aman dikkat. Çizerken daha dikkatli olalım, ince eleyip, sık dokuyalım./ Tekrarı yok bunun..Her yanlış bir şamar olarak bize geri döner.
Raşit Yakalı

7 Ekim 2010 Perşembe

NASRETTİN HOCA DOSTLARI İSTANBUL'DA

Nasreddin Hoca dostları İstanbul'da / The Friends of Nasreddin Hoca are in İstanbul...
30 Uluslararası Karikatür Sanatçısı Karikatürcüler Derneği’nin davetlisi olarak 10-17 Ekim 2010 tarihleri arasında Uluslararası Nasreddin Hoca Karikatür Yarışması etkinliklerinde İstanbul’da olacaklar. / 30 international caricature artists will be in İstanbul as invitees of The Association of Caricaturists for the activities of International Nasreddin Hoca Caricature Competition which will be held between 10-17 October. .............
geniş bilgi: http://www.karikaturculerdernegi.org/ de tıklayınız.

TOONPOOL SERGİSİ İZMİR'DE

Sevgili arkadaşlar
15 Ekim cuma saat 18.00 da BKM (Buca belediyesi kültür Merkezi -İzmir ) de uluslararası toonpool.com sergisinin açılışı yapılacak (Belediye başkanı tarafından)... Sergi 29 ekime kadar sürecek. Toonpool yöneticisi Bernd Pohlenz de açılışta bulunacak. Onurlandırmanızı bekliyoruz.
http://blog.toonpool.com/events/toonpool-com-exhibition-in-izmir-turkey/
toonpool'un izmir sergisi ile ilgili röportaj... İlginize ve bilginize!
sevgiler selamlar
Menekse CAM

5 Ekim 2010 Salı

TARIK MİNKARİ HOCAMIZI KAYBETTİK.

Cerrah çelebi Tarık Minkari sık sık gerçekleştirdiği yemekli sohbet toplantılarının birinde karikatüristlerle.
CERRAH YAZAR TARIK MİNKARİ HOCAMIZI KAYBETTİK.Ondan aklımda kalan ilk şey: "ZEKA, MİZAHIN ZEKATIDIR." Sözü...
NUR İÇİNDE YATSIN./1925-2010/

FUTBOL FEDERASYONU.

4 Ekim 2010 Pazartesi

Bal kabağı

Bahçemde kendi kendine çıkıp büyüyen bal kabağı yenecek kıvama geldi. Kabak tatlısı sevenler parmak kaldırsın, Ya da kabak köftesi sevenler. Yoksa narların biraz daha olgunlaşmasını mı tercih edersiniz.
Raşit Yakalı

1 Ekim 2010 Cuma

"ÇELİŞMELER" KARİKATÜR SERGİSİ AÇILDI..


Akdağ Saydut'un kişisel karikatür sergisi cuma günü düzenlenen bir törenle açıldı...
Karikatürist, derneğimiz üyesi Akdağ Saydut'un, "Yaşamın huzursuz yüzüne karşı birlikte gülümseyebilmek umuduyla" ismini verdiği "Çelişmeler" karikatür sergisi TGC Basın Müzesi Sanat Galerisi E Salonu'nda 1 Ekim cuma günü saat 18.30'da düzenlenen kokteyl ile açıldı...
Sergi açılışına, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti başkan yardımcısı Turgay Olcayto, Cemiyet eski başkanlarından Nail Güreli, Karikatürcüler Derneği yönetim Kurulu üyeleri ve başta Orhan Doğu, Orhan Büyükdoğan, Erdoğan Bozok, Erdoğan Başol, İsmet Lokman olmak üzere çok sayıda karikatürcü katıldı. Açılışta Kabataş Erkek Lisesi'nden ve İktisat Fakültesi'nden dostları da Akdağ Saydut'u yalnız bırakmadı... Akdağ kardeşimi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.
 Sergi ile ilgili geniş bilgi: http://www.karikaturculerdernegi.org/  adresinde. Tıklayınız.