5 Şubat 2010 Cuma

1. Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması Sonuçlandı

Anadolu Üniversitesi Karikatür Sanatını Araştırma ve Uygulama Merkezi, Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği ile Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi'nin işbirliğinde birincisi düzenlenen Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması'na 50 ülkeden 269 karikatür sanatçısı 599 çalışma ile katıldı. Prof. Atila ÖZER (Karikatürcü, Anadolu üniversitesi Karikatür Sanatını Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü), Kamil YAVUZ (Karikatürcü), Rahim Baggal ASGARI (Karikatürcü, Tebriz Karikatürcüler Derneği Başkanı, İran), Ahmet AYKANAT (Karikatürcü, Anadolu Karikatürcüler Derneği Başkanı), Athanassios EFTHIMIADIS (Karikatürcü, Yunanistan), Bülent ÇELİK (Karikatürcü, Vatan Gazetesi), Fehmi KÖFTEOĞLU ( Turizm gazetecisi, www.turizmgazetesi.com), Doç. Dr. Nazmi KOZAK (Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi Editörü, Anadolu Üniversitesi) ve Osman Nihat AYDOĞAN’dan (TUYED Genel Sekreteri) oluşan secici kurul, İstanbul'da, Medison Otel’de gerçekleştirdiği toplantıda, beşi mansiyon olmak üzere ilk üç dereceye giren çalışmaları belirledi.
İstanbul’da yapılan toplantıda jüri üyelerinin ulaştığı sonuca göre: Birincilik ödülünü Türk karikatürcü CEMALETTİN GÜZELOĞLU, İkincilik ödülünü Beyaz Rusya’dan OLEG GOUTSOL, Üçüncülük ödülünü Makedonya’dan JORDAN POP ILIEV kazandı. Mansiyon ödüllerini ise; MEHMET ZEBER (Türkiye), ÖMER ÇAM (Türkiye), LUC VERNIMMEN (Belçika), VLADIMIR KAZANEVSKY (Ukrayna) ve VALERIU KURTU (Almanya) aldı.
Birinci, İkinci ve Üçüncülük derecesi alanlar Türkiye’nin 5 yıldızlı turistik otellerinde eşiyle birlikte her şey dahil tatil yapma hakkını kazandılar.
Dereceye girenler için ödül töreni 11 Şubat 2010, Perşembe günü TUYAP Beylikdüzü Fuar ve Sergi salonlarında gerçekleştirilecek Uluslararası Doğu Akdeniz EMITT Fuarı’nda yapılacak.

Hiç yorum yok: