24 Aralık 2011 Cumartesi

Yerel Basın Zirvesi İstanbul'da başladı

Erinç: İfade özgürlüğü, AB standartlarına yükselmeli
Demokrasinin güçlenmesi ve halkın gerçekleri öğrenme hakkının sağlanması için yerel medyayı destekleyen Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC), Konrad Adenauer Stiftung’ la (KAS ) birlikte düzenlediği yerel basın seminerlerinin 61’incisi dün başladı. Seminere Adapazarı, Bursa, İzmit, Yalova, İstanbul ve ilçelerinden çok sayıda gazeteci katıldı. Bugüne kadar yapılan seminerlerde 7 bini aşkın gazeteci sertifika aldı.
İstanbul- Taksim’deki Nippon Otel’de dün sabah başlayan TGC-KAS Yerel Gazetecilikte Meslek İçi Eğitim Semineri’nin açış konuşmasını Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç yaptı.
Yerelde görev yapan meslektaşların karşılaştıkları zorluklardan bahseden Erinç, TGC adına Anayasa Uzlaşma Komisyonu’na katıldıklarını, orada ifade özgürlüğü ve gazetecilikle ilgili yerel medya için de ayrıca bir vurgu yapılmasını önerdiklerini söyledi.
Erinç, “Türkiye’de hem yerleşme düzeni hem ekonomik farklılıklar nedeniyle yerel medyanın büyük ölçüde özveriyle yayınlanmasına karşı devletin de bir sorumluluk üstlenmesi gerektiğini orada bir kez daha dile getirmiş olduk” dedi.
Altta toplantıya Trabzon'dan katılan karikatürist Hikmet Aksoy ile birlikte fuayede.Fotoğraf. Süleyman Boyoğlu....
Geniş bilgi:  http://www.tgc.org.tr/   de.

Hiç yorum yok: