17 Aralık 2008 Çarşamba

Tan Oral Sergisi Açıldı.

Tan Oral abimizin sergisinde bu resmi çektirmek için salondan bir genci gözüme kestirdim rica ettim."Bir resmimizi çeker misiniz, rica etsem." Tabi" dedi ama çok heyecanlandı./ Resimdende belli olmuyor mu? Eli titremiş. Ben de bunu o saniye fark ettim sonra makinamı alırken " Karikatürle mi ilgileniyorsun sen?" Evet efendim " " Hemen anladım zaten. O zaman senin yerin bizim yanımız gel hadi aramıza." dedim ve alttaki resmi çektirdik tekrar. "Kimsin sen ne zamandan beri çiziyorsun? talebemisin?.
" Evet abi ismim Selim Tarısever, ilk defa Manisa'daki deri yarışmasıda birinci olmuştum." dedi. Nasıl da içime doğmuş. Ben karikatüristi bir bakışta gözünden çakarım valla. Ben de o günleri çok yaşadım çünkü. Aramıza hoş geldin Selim kardeşim, seni yalnız Tanrı değil, biz de çok seviyoruz. Mimarlık okuyormuş üstelik Mimar Tan Oral sergisinde bir mimar karikatürist daha kazandık. Sağol Tan abi.
RaşitYakalı, Selim Tanrısever, İbrahim Tapa, Erhan Tığlı.
Tan Oral abimizin " İstanbul" sergisi bu gün açıldı. Sergi çok güzel çizimlerle ve düzenleme ile tam bir ders niteliğinde örnek bir sergi olmuş. Büyük bir beğeni kazanan sergi mutlaka görülmeli.
Tan beyi ilk kutlamaya gelen Erdoğan Başol abi olmuştu. Bir ara bana "Yahu Raşit hata arıyorum deminden beri bir teknik hata, bir perspektif hatası bulamadım. Mimar ya Tan. Bir de çok titiz çalışmış, helal olsun ." Dedi .
Sonra da ben gelmişim. Hemen Tan abiyi telefonla arayıp kutladım, tebrik ettim. Çok hoşuna gitti.
Erdoğan abi hala çizim hatası arıyor... Biraz yorulacak.. İşi çok zor bu defa.
Televizyoncuların biri geliyor, biri gidiyor.
Sonra Ercan Akyol kardeşimiz geldi. Başol abimiz birşeyler buldu galiba.. Ya da bulamadı, deftere taktirlerini yazıyor.
Salon kalabalıklaşıyor, çekimler sürüyor. İzel beyi göremedim hala. O buranın patronu. Geç kaldı.
Sergi kadar ikram çok güzel ve çok düzenli idi. Bu tabloyu görünce dayamadım onu da çektim.
Bir saat sonra Güngör Kabakçıoğlu abi ile Ful Saydut yengemiz hızlı hızlı sergiye yetişmeye çalışıyorlar. "Akdağ Saydut nerede?" dedim. " Arabayı park etmeye çalışıyor." dediler. Onlar bu gün Tarık Minkari hocama uğradılar, ben gidememiştim, başka bir toplantı yüzünden. Tarık abi ile ilgili haberleri yarın Akdağ' dan alırız. "Sizi tutmiyiiim abi.. sergi bitmek üzere."Raşit bak,bu resmin altına doğru dürüst yaz" dedi Güngör abi.
***************************************************************
Selim Tanrıseven dedi ki...
Siz çagırmasaydınız hayatta yanınıza gelme cesaretini bulamazdım. Çok teşekkür ederim.
17 Aralık 2008 Çarşamba 13:59

*******************************************************************

1 yorum:

Selim Tanrıseven dedi ki...

Siz çagırmasaydınız hayatta yanınıza gelme cesaretini bulamazdım. Çok teşekkür ederim.