4 Ekim 2009 Pazar

3.Bursa Karikatür Yarışmasının Büyük Ödülü Polonya'ya Gitti...
3th Bursa Cartoon Contest Grand Prize of the GO was to POLAND...
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve 'Son' temasının işlendiği 'III. Uluslararası Bursa Karikatür Yarışması'nın jüri toplantısında dereceye giren eserler belirlendi. Jüri üyelerinin titiz değerlendirmesi sonunda yarışmaya Polonya'dan katılan Pawel Kuczynski birinci, İstanbul'dan Hicabi Demirci ikinci ve İzmir'den Yusuf Akıncı ise üçüncü oldu.
Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Sanat Galerisi'nde yapılan toplantıda; BURFAŞ Genel Müdürü Zeynel Abidin Turan, FECO Hollanda Başkanı Willem Rasing, ödüllü sanatçı, Almanya'dan Valeri Kurtu, geçtiğimiz yılki yarışmanın birincisi Eray Özbek, ülkemizin tanınan karikatür ustalarından Yrd. Doç. Gürbüz Doğan Ekşioğlu, 'Ulusal Kültüre Katkı' armağanı sahibi usta çizer Nezih Danyal, Bursalı karikatürist Zeki Bulut ve kazandığı birçok ulusal ve uluslararası ödülle adından söz ettiren, 'Tahran Karikatür Bienali' gibi önemli etkinliklerin seçici kurulunda da yer alan İranlı bayan karikatürist Sepideh Anjomrooz'dan oluşan jüri üyeleri, "Hangi Son, Hangisi Son?" konulu eserleri titizlikle inceledi.
Toplantının sonunda jüri başkanı Eray Özbek, kazananları açıkladı. Yarışmaya 45 ülkeden 302 sanatçı ve 759 karikatürün katıldığını belirten Özbek, "Bu yıl 3.'sü düzenlenen 'Uluslararası Bursa Karikatür Yarışması'nın hayata geçirilmesine destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye ve BURFAŞ Genel Müdürü Zeynel Abidin Turan'a karikatür dünyasına gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyorum." dedi. Özbek, 'Son' kavramının ele alındığı yarışmada çok değerli ve güzel eserler arasından değerlendirme yaptıklarını belirtti. BURFAŞ Genel Müdürü Zeynel Abidin Turan da "Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe himayesinde BURFAŞ tarafından bu yıl 3.'sü gerçekleştirilen yarışmamıza dünyanın 45 ülkesinden 800'e yakın eser katıldı. Yarışmanın uluslararası platformda büyük ilgi görmesinden dolayı çok mutluyuz." diye konuştu. Turan, yarışmanın ödül töreni ve sergi açılışının da 30 Ekim Cuma günü yapılacağını belirtti.
Birincilik ödülünün 5 bin Dolar, ikincilik ödülünün 2 bin 500 Dolar, üçüncülük ödülünün bin Dolar ve 10 kişinin de 200 Dolar değerinde mansiyon ödülünün sahibi olduğu 'III. Uluslararası Bursa Karikatür Yarışması'nın ödüllerinin açıklanmasının ardından jüri üyeleri Balibey Hanı ve Kent Müzesi ile çarşıyı gezdi.
Degree of competition entering the field works and honorable mention as follows:
Yarışmada dereceye giren ve mansiyon alan eserler şu şekilde sıralanmaktadı r:1. Pawel Kuczynski - Polonya, 2. Hicabi Demirci - İstanbul Turkey 3. Yusuf Akıncı - İzmir TurkeyMentions / Mansiyonlar: Mohammed Ali Khalaji - İran, Luka Lagator - Karadağ, Rumen Dragostinov - Bulgaristan, Mehmet Arslan - İstanbul Turkey, Cemalettin Güzeloğlu - İzmir Turkey, Javad Taksoo - İranMehdi Aziz - İran, Osman Güral Suroğlu - Adapazarı Turkey, Peter Sedlak - Slovakya, Halit Kurtulmuş - Bursa.
-- http://www.ismailka r.com .๑ø۩۞۩ø๑.Karcomic Magazine.๑ø۩۞۩ø๑.
__._,_.___
Messages

Hiç yorum yok: