18 Aralık 2009 Cuma

KARİKATÜR VE FELSEFE GÜNLERİ


Karikatürü felsefe, bilim, eğitim, edebiyat, vb alanlarla ilişkilendirip farklı bağlamda yeni düşünsel olanaklar yaratmak, ilgili kişilerin bu alanlara yönelmesini sağlamak, karikatürün kuramsal altyapısının oluşturulmasına katkıda bulunmak, akademisyen, sanatçı ve öğrencilerin konuya dikkatlerini çekmek amaçlarına yönelik olarak düzenlenen Karikatür ve Felsefe Günleri, 25-26 aralık tarihlerinde Alsancak'ta bulunan Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.
'Felsefeden Karikatüre Özgür Düşünce Süreci' konulu panel 25 aralık 2009 da saat 14.00 de ve
'Karikatür ve Felsefede İnsanın Görsel, Düşünsel Serüveni' konulu panel de 26 aralık 2009 da aynı yer ve saatte başlayacak.
Karikatür, Öykü, Şiir ve Felsefe konularında ilköğretim ve lise öğrencilerine yönelik atölye çalışmalarının da yeraldığı program kapsamında Karikatür ve Felsefe konulu bir karikatür sergisi de açılacak.
Sergide Abidin Köse, Atilla Atala, Ayten Köse, Baki Murat Top, Birol Çün, Cem Güzeloğlu, Cem Koç, Cemalettin Güzeloğlu, Eray Özbek, Erol Özdemir, Firuz Kutal, Hasan Efe, Hüseyin Alparslan, Kamil Masaracı, Kemal Urgenç, Mehmet Kahraman, Mehmet Tevlim, Murat Arslan, Nuri Bilgin, Sadık Öztürk, Salih Kütükçü, Sezer Odabaşıoğlu, Şeref Güzel ve Tan Oral'ın karikatürleri yer alıyor.

Hiç yorum yok: