11 Ocak 2010 Pazartesi

BABIALİ'NİN ÇINARI GALATASARAYLI DOGAN KOLOĞLU

Gazeteci-yazar Süleyman Boyoğlu’nun kaleme aldığı “Galatasaraylı Doğan Koloğlu” çıktı. Boyoğlu, kitabında daha Galatasaray Lisesi 10. sınıfında okurken, yani 17 yaşındayken Galatasaray Birinci Takımı’nda santrhaf olarak yer alan; “Baba Hakkı”, “Baba Gündüz”, “Torik Necmi” ve “Muhtar”la aynı dönemde top koşturan, sonra da gazeteci olarak çeşitli gazetelerde spor muhabirliği, köşe yazarlığı, yazı işleri ve spor servisi müdürlüğü yapan, Akşam gazetesi yazı işleri müdürlüğü yaparken de 1972 yılında “solculuk” iddiasıyla 21 ay hapis yatan Doğan Koloğlu’nu anlatıyor.
Kitapta ayrıca yolu-izi olmayan Hâkkâri’ye haftalar süren yolculuk sonrası varabilen ve bölge halkıyla bütünleşen, Türkiye tarihinde belediye meclis üyeliğine ilk kadınlardan birinin seçilmesini sağlayan, Zap Suyu’na ilk köprüyü yapan idealist bir Vali’nin serüvenini de okuyup göreceksiniz ki sonra Libya’da Başbakanlık yapan bu “çılgın vali” Doğan Koloğlu’nun babası..
Yine Süleyman Boyoğlu’nun bu kitabında 1980’li yıllarda “Hücum Futbolu” dediği zaman hücuma uğrayan Koloğlu’nun verdiği mücadeleler de yer alıyor.
194 sayfa.13,5 cm ye21 cm ölçülerinde.Pozitif yayınlarından çıktı.

Hiç yorum yok: