8 Ağustos 2010 Pazar

KARABURUN ŞENLİKLERİNDE KARİKATÜR ETKİNLİĞİ
7. Karaburun Şenliklerinin 1 günü karikatür etkinliklerine sahne oldu. Karikatürlü Ev'de Saat Kulesi Karikatürcüler Grubunun "Çöpe- Çevre" karikatür sergisi açılışı ardından, atölye çalışmalarına katılan minik çizerlere teşekkür belgesi verildi. Her yıl ayrı bir mizah dergisine verilmesi düşünülen, "Yılın Mizah Dergsi Ödülü"nü Homur Dergisi adına Canol Kocagöz'e, Karaburun Belediye Başkanı Serdar Yasa takdim etti.
"Karikatür ve Mizah Dergileri" söyleşisi samimi bir havada geçti. Sezer Odabaşıoğlu, Canol Kocagöz, Mustafa Yıldız, Lütfü Çakın, ve Karaburun'da tatilini geçiren, karikatürcü ayni zamanda Cumhuriyet Savcısı İsa Efe, geç saaatlere kadar süren söyleşiye katılanlar arasındaydı.
Karikatürlü Ev'in emekçisi Ali Karayel'in organizesinde bir ilk gerçekleşti. Karaburun esnafının portre karikatürleri, cadde duvarlarına çizildi. Lütfü Çakın, Burak Akerdem ve Mustafa Yıldız ilk kez duvara portre çizerken bir hayli keyifliydi. Başta 40 yıllık dondurmacı Metin Yürür olmak üzere, lokantacı, berber, bakkal ve taksici esnafının portreleri ölümsüzleşti.

__._,_.___

Hiç yorum yok: