26 Ocak 2011 Çarşamba

DERİ VE KADIN

Merhabalar,
İzmir Menemen Serbest Bölge A.Ş-İDESBAŞ
“Deri ve Kadın” konulu 4.Ulusal Karikatür Yarışması
Ödül Töreni ve Sergisi
İzmir Menemen Serbest Bölge A.Ş – İDESBAŞ, 1993 yılından bu yana deri ağırlıklı çalışan bir sanayi bölgesidir. Bakanlar Kurulu Kararıyla 1998 yılında deri dışı diğer sektör yatırımlarına da açık olan İzmir Menemen Serbest Bölge’de halen kimya, makine, elektronik, mobilya, gıda dallarında sanayi faaliyeti sürdürülmektedir.
İzmir Menemen Serbest Bölge A.Ş Yönetim Kurulu, her yıl deri temasına dayalı olarak belli bir başlık altında ulusal ölçekli karikatür yarışması düzenlemektedir. 2010 yılında düzenlenen yarışmanın başlığı “Deri ve Kadın” olmuştur. Yarışmaya 90 karikatürcü, toplam 185 yapıtla katılmıştır.
İKSEV Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper, karikatürcüler Eray Özbek, Armağan Üçok Gönenç, Ömer Çam ile İDESBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sevimli, Yönetim Kurulu Üyesi Halim Sarıtoprak’tan oluşan seçici kurul Yüksel Cengiz, Osman Güral Suroglu, Merve Erdoğan’ı (Genç Çizer dalında) mansiyon ödülüne değer bulmuştur.
Seçici Kurul ayrıca Şevket Yalaz, Mustafa Yıldız, Sadık Pala, Murad Dönmez, Cemalettin Güzeloğlu, Elmas Erbaş, Birol Çün, Hicabi Demirci, Serpil Kar, Sait Munzur’un yapıtlarının da koleksiyon için bedeli karşılığı satın alınmasını kararlaştırmıştır.
Sergide çalışmaları yer alan diğer sanatçıların adları şöyle:
Kâmil Yavuz, Osman Güral Suroğlu, Halit Kurtulmuş Aydoslu (2), Hülya Korkmaz, Elsin Altın, Ayşe Işın, Emrah Arıkan, Serkan Demir, Hakan Demirci, Ali Şur, Turan Aksoy, Yüksel  , Atilla Atala, Altan Özeskici, Hüseyin Yazgaç, Cemalettin Güzeloğlu, Aşkın Ayrancıoğlu, Kürşat Zaman, Bünyamin Başlar, Sabri Ergüder, İsmail Kar, Engin Selçuk, Nuri Bilgin, Faruk Soyarat,

Hiç yorum yok: