6 Ocak 2011 Perşembe

YARIŞMA..

Antalya Büyükşehir Belediyesi ulusal karikatür yarışması düzenliyor
Turizm karikatürleri Antalya'da yarışıyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ulusal ölçekte bir karikatür yarışması düzenliyor. Konusu ‘Turizm’ olarak belirlenen 1’inci Ulusal Antalya Karikatür Yarışması’na katılmak isteyenler 10 Mart 2011 tarihine dek başvuruda bulunabilecek. Yarışmanın seçici kurulu karikatüristler; Ercan Akyol, Ferit Avcı, Cihan Demirci, Kamil Masaracı, İbrahim Tapa’dan oluşuyor. Yarışmaya başvurular 10 Mart 2011’e kadar sürecek. Yarışmanın sonuçları 12 Mart 2011 tarihinde açıklanacak, ödül töreni ise 19 Mart 2011 tarihinde gerçekleşecek. Yarışmanın birincilik ödülü 2 bin 500 TL, ikincilik ödülü 2 bin TL, üçüncülük ödülü 1500 TL olarak belirlendi. Yarışmada ayrıca iki mansiyon ödülüne de biner lira verilecek. 1. Ulusal Antalya Karikatür Yarışmasında iki de özel ödül bulunuyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi Özel Ödülü ile yakın zamanda yitirdiğimiz gazeteci Deniz Som adına konan Deniz Som Özel Ödülü ise plaket olarak sunulacak. Gönderilen karikatürlerden jürinin seçtiği eserler yarışma sonunda sergilenecek. Yarışmaya başvurular posta yoluyla ‘Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Sakıp Sabancı Bulvarı Atatürk Parkı İçi’ adresine yapılabilecek. Her yarışmacının en fazla bir karikatürle katılabileceği yarışmaya gönderilen karikatürlerin daha önce başka bir yarışmada ödül almamış olması gerekirken, yayımlanmamış olmaları şartı aranmıyor. Geniş bilgi için: www.antalya.bel.tr
 
1.   Ulusal Antalya Karikatür Yarışmasına Katılım Koşulları 
 
1-) Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği bu yarışma ulusal ölçekte bir karikatür yarışmasıdır.
 2-) Yarışmaya gönderilen karikatürler daha önce yayınlanmış olabilir ancak daha önce başka bir yarışmada ödül almamış olmalıdır.
 3-) Her yarışmacı, yarışmaya bir karikatürle katılabilir. Karikatür fotokopi olarak yollanmamalıdır. Bilgisayar ortamından alınmış çıktı olabilir ama mutlaka ıslak imza kullanılmalı, ödül kazanıldığında orijinal karikatür iletilmelidir.

4-) Gönderilecek karikatürün boyutu 30x40 santimetreden büyük olmamalıdır.

5-) Katılımcılar; eserinin arkasına adını-soyadını, adresini,  telefon numarasını, mail adresini yazmalı; kısa bir özgeçmişlerini zarfın içine koymalıdır.

6-) Karikatürler, 10 Mart 2011 tarihine kadar aşağıdaki adrese gönderilmiş olmalıdır:
1. Ulusal Antalya Karikatür Yarışması
Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı
Sakıp Sabancı Bulvarı, Atatürk Parkı İçi
Tel: 0 242 238 52 70 Fax: 0 242 238 52 03

7-) Yarışmanın sonuçları 12 Mart 2011 tarihinde açıklanacaktır.

8-) Yarışmanın seçici kurulu: (Alfabetik sırayla) Ercan Akyol, Ferit Avcı, Cihan Demirci, Kamil Masaracı, İbrahim Tapa’dan oluşmaktadır.

9-)  Yarışmada Birincilik ödülü:2500TL
                         İkincilik Ödülü: 2000 TL
                         Üçüncülük ödülü: 1500TL
Yarışmada ayrıca 2 adet 1000TL’lik mansiyon ödülü ile Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Deniz Som Özel Ödülleri plaket olarak verilecektir.

10-) Yarışmaya gönderilen karikatürler geri gönderilmeyecektir. Dereceye giren veya girmeyen karikatürler kültürel amaçlı kullanılabilir veya yayınlanabilirler. Ancak ticari kullanımlarda telif hakkı sanatçıya aittir. Yarışmaya katılanlar bu şartları kabul etmiş sayılırlar.

11-) Yarışma jürisinin sergilenmeye değer bulduğu karikatürler, ödül töreniyle birlikte boyunca Antalya’da sergilenecektir. 

12-)  Antalya Büyükşehir Belediyesi, sergilenen eserlerden bir albüm yayınlaması halinde, eser sahiplerine birer kopya verilecektir.

13-) Yarışmanın ödül töreni 19 Mart 2011 tarihinde olacaktır.

14-) Yarışmaya gönderilen karikatürlere ait bir sergi düzenlenecektir.


 

İletişim için: Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanı Akgün KESKİN SAKARYA
akeskin@antalya.bel.tr  0 242 249 54 80

Hiç yorum yok: