6 Ocak 2011 Perşembe

YARIŞMA.


 

Yarışmanın Amacı: İnşaat sektörü çalışma anlamında en tehlikeli sektörlerden birisi olarak bilinmektedir. İnşaat sektöründeki en önemli problemlerden birisi işçi ölümlerine ve ağır yaralanmalarına neden olan şantiyede meydana gelen iş kazalarıdır. Bunların yanında ekonomik kayıplar, verimlilik ve kötü şöhret işin diğer önemli bir yanıdır. İnşaat sektöründeki meydana gelen iş kazalarının önemini karikatür yardımıyla ortaya koymak ve sektör çalışanlarını düşünmeye sevk ederek farkındalığı arttırmak bu yarışmanın ana amacıdır.
1.Yarışmaya dünyadaki amatör, profesyonel tüm karikatürcüler katılabilir.
2. İnşaat sektöründe iş kazaları konusunu işleyen karikatürler; A4 (210mmX297mm) ya da A3 (297mmX420mm) boyutlarında her tür kağıda istenilen teknikle, siyah-beyaz veya renkli olarak çizilebilir.
3. Bilgisayar ortamında tasarlanmış karikatürler de yarışmaya katılabilecektir, ancak kağıda alınan çıktı imzalandıktan sonra gönderilmelidir.
4.Yarışmacılar en çok 3 karikatürle yarışmaya katılabilirler.
5.Yarışmacılar karikatürlerinin arkasına ad-soyadlarını, doğum tarihlerini, E-Mail adreslerini ve ev adreslerini yazmalıdır.
6.Yarışmaya katılacak karikatürler daha önce herhangi bir yerde yayımlanmış olabilir ancak hiçbir yarışmada ödül almamış olmalıdır.
7.Yarışmacılar karikatürlerini 30/Nisan/2011 tarihine kadar “Anadolu Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü, 2 Eylül Kampüsü, Eskişehir,Türkiye” adresine posta ile göndermelidir. Postadaki gecikmelerden dolayı organizasyon sorumlu tutulamaz.
8.Ödüller:
Birincilik Ödülü        (  1000 ABD Doları  )
İkincilik Ödülü          (    750 ABD Doları   )
Üçüncülük Ödülü      (     500 ABD Doları )
5 adet Başarı Ödülü    (    Başarı belgesi) 
9. Seçici Kurul:Prof. Dr. Davut AYDIN (Anadolu Üniversitesi Rektörü)
Prof. Atila ÖZER (Anadolu Üniversitesi Karikatür Sanatını Araştırma ve Uygulama Merkezi Md.)
Hikmet CERRAH (Karikatürcü)
Sani ŞENER (TAV İnşaat)
Erdal EREN (TMB Başkanı, Göçay İnşaat Genel Müdürü)
Emin SAZAK (Yüksel İnşaat Genel Müdürü)
Ahmet TUNCAN (Anadolu Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı, Prof.Dr.)
Gökhan ARSLAN (Anadolu Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı, Doç.Dr.)

10.Seçici kurul tarafından belirlenen karikatürler sergilenecek, ödül kazananlara ödülleri sergi açılışında verilecektir.
11. Seçici kurul tarafından belirlenen bazı karikatürler bir albümde toplanacak ve katılımcılara da gönderilecektir.
12.Yarışmaya katılan karikatürler geri verilmeyecek, bu organizasyonla ilgili albüm, broşür, kartpostal, web sitesi ve afişlerde yayınlanabilecek bunun dışındaki tüm yayın hakları eser sahibinin olacaktır.
13. Yarışmaya katılanlar bu şartname hükümlerini peşinen kabul etmiş sayılacaktır.

Hiç yorum yok: