23 Ekim 2007 Salı

Karikatürist Sema Ündeğer e nazar değdi


Ayağı iki yerden kırılan
SEMA ÜNDEĞER ARKADAŞIMIZA FRANSA DA NAZAR DEĞDİ.
1 Ekim de 25.Saint Just le Martel Biennaline katılan arkadaşımız Sema Ündeğer kardeşimiz Etkinliklerin yapıldığı salonda bol bol portreler çizdi. Festivalin üçüncü gününde bahçeye çıkarken ıslak çimenlerde kayarak bacağını iki yerinden kırdı. Derhal hastaneye kaldırılan Ündeğer in ayağına gece bir buçukta yapılan ameliyatla platin çubuklar takıldı. Beş gün hastanede kalan Ündeğer daha sonra ambulansla beş saatte Fransa nın ortasından Paris e getirildi. Çok özel ihtimamlarla görevli refakatçi eşliğinde uçakla İstanbul a ve yine oradan evine getirilip ailesine teslim edildi.
Gördüğü aşırı ilgiden çok memnun kalan Sema Ündeğer “Avrupa da insana, özellikle sanatçıya ayrı bir önem veriyorlar, 40 yıldır karikatür çiziyorum, bana “30 oskarlı bir sanatçıya hizmet etmek bizim için şereftir” diyerek üstüme titrediler, sanatçı olmanın çok büyük gururunu yaşadım. Saint Just le Martel e defalarca gittim . İyileşir iyileşmez yine gideceğim” dedi.
Evinden çıkamayan ve moral desteğine ihtiyacı olan nazar boncuğumuz Ündeğer e geçmiş olsun demek isteyen arkadaşlarımız 0216 414 20 58 den kendisine ulaşabilirler.Kendisine büyük geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.
Raşit Yakalı
Sema Ündeğer kimdir?
Doğum Yılı ve Yeri : 10 Mayıs1942 Üsküdar-İstanbul ---- Kişisel Sergileri : Türkiye, Fransa, Avusturya ---- Grup Sergileri : Türkiye, Fransa, Belçika, Hollanda, İskoçya, Romanya, Yugoslavya, Bulgaristan, Yunanistan, Kanada ---- Yapıtlarının bulunduğu müzeler : İtalya, Bulgaristan ----Ödülleri : Beş Uluslararası , Altı Ulusal
Şu anda Avrupa Çizerler Birliği ( F.E.C.O ) Türkiye temsilcisi ve Amerika'da yayınlanmakta olup Witty World International Cartoon Magasin'in Türkiye editörüdür.

Hiç yorum yok: