13 Mayıs 2009 Çarşamba

ERGİN GÜLEN SERGİSİ AÇILDI...

ERGİN GÜLEN’den
YAĞLI BOYA KARİKATÜRLER SERGİSİ AÇILDI
Merkezi İstanbul’da bulunan Mizah Üretenler Derneği’nin Başkanı Ergin GÜLEN’in karikatür sergisi açıldı.
Anadolu Üniversitesi Eğitim Karikatürleri Müzesi’nde 12 Mayıs Salı Günü Saat:17.30’da açılan sergi yağlı boya ve büyük boy 32 karikatürden oluşmakta.
Ergin Gülen; 1936 yılında İznik’te doğmuş. 50 yılı aşkın süreden beri karikatürle uğraşıyor. Dolmuş, Tef, Pardon, Deve, Atmaca, Çivi, Karakedi, Çarşaf gibi dergilerde Hürriyet, Yeni Yüzyıl gibi gazetelerde hem karikatür çizmiş hem de karikatür üzerine yazılar yazmış. 13 yıl Çarşaf mizah dergisinde mizahçı ve karikatürcü olarak görev yapmış. İnkilap Yayınlarının çıkardığı dünya klasikleri dizisinden bazı eserleri çizgiroman olarak resimlemiş. Bir dönem çizgi film çalışmaları da yapan Gülen; Eşi Nurdoğan Gülen ile birlikte “Şaka Satıcıları” adlı yarı belgesel bir kitap yayımlamış.
Sergi açılışına Eşi Arkeolog Nurdoğan Gülen’le birlikte katılan Ergin Gülen Eskişehirli sanatseverlerle tanışmış Eskişehir’de sergi açmaktan çok mutlu olduğunu belirtmiştir. Eskişehir’in çok güzel bir kent haline geldiğini belirten Gülen, İstanbul’dan kendisini desteklemek adına sergi açılışına gelen arkadaşlarının bahane ile Eskişehir’i gördüklerini ve memnun olduklarını belirtmiştir.
Türkiye’de yağlı boya tarzıyla karikatür yapan ilk sanatçı, Ergin Gülen: Karikatürlerin sadece gazete ve dergilerde yayınlanmasını yeterli bulmadığını belirttikten sonra ”insanlar karikatüre sahip olmalı, onları satın almalı ve evinin bir köşesine asabilmeli” demiştir.
Çeşitli boyutlardaki yağlı boya tablolardan ve yayımladığı kitaplardan oluşan ilginç karikatür sergisi 30 Haziran’a kadar izlenebilecek.

Eskişehirli karikatürist dostlarımız konuk sanatçı ile. Hikmet Cerrah, Beytullah Heper, Atila Özer.....
Anadolu üniversitesi Eğitim Karikatürleri Müzesi Yöneticisi karikatürist arkadaşımız Prof. Atila Özer sergi açılış konuşmasını yaparken...

Hiç yorum yok: