3 Nisan 2010 Cumartesi

TRABZON' DAN KARİKATÜR HABERLERİ.

24 ŞUBAT İLKÖĞRETİM OKULUNDAYARININ KARİKATÜRCÜLERİNİ ARADIK
Karikatürcüler Derneği Trabzon Temsilciliğinin sürdürmekte olduğu “yarının karikatürcülerini arıyoruz” projesi kapsamında 24 Şubat İlköğretim Okulu 5/A sınıfı ile atölye çalışması yapıldı.
Karikatürcüler Derneği Trabzon Temsilciliğinin 2009 yılından bu yana sürdürmekte olduğu “Yarının Karikatürcülerini Arıyoruz” Projesi kapsamında öğrencilerle bir araya gelinerek atölye çalışması yapılmaktadır.
Proje kapsamında 24 Şubat İlköğretim Okulu 5/A sınıfı öğrencilerinin katıldığı atölye çalışması, Kütüphane Haftası kapsamında gerçekleştirilen program doğrultusunda İl Halk Kütüphanesi salonunda yapıldı.
Karikatürcüler Derneği Trabzon Temsilcisi Adnan Taç tarafından gerçekleştirilen atölye çalışması iki gün sürdü. Atölye çalışması süresi içerisinde öğrencilere Karikatürün gelişim süreci, Türk karikatürü ve karikatürün nasıl bir sanat olduğu konusunda görsel sunumlarla bilgiler aktarıldı.
Atölye çalışmasının ikinci gününde öğrencilerle birlikte serbest konular üzerinde pratik karikatür çizimleri yapıldı. Çizilen karikatürler önümüzdeki günlerde sergilenecek ve sergi açılışında yapılacak bir törenle öğrencilere Karikatürcüler Derneği Trabzon Temsilciliğice katılım belgeleri ve karikatür albümleri hediye edilecek.

Hiç yorum yok: