26 Temmuz 2008 Cumartesi

Bilgehan kardeşim

Espiriye en kısa yoldan ulaşmayı çok iyi biliyorsun.
Güzeeel./ Tarama yapmasaydın./Biraz daha hareket..

Bakış açılarına daha dikkat. Çizgiler biraz ince kalmış. .
El resim kokuyor. Karikatürü sevdiin hemen belli oluyor, ara vermişsin ama, çok şey kaybetmemişsin. Açığını kapayabilirsin.

Portre benzemiş ama, usta portrecileri incele.BunuOğuz çizseydi nasıl çizerdi?Ya da bir başka usta..Yani araştırmalısın...Mürekkeple çalış. / Tarama ucu edin./

Zor bir kompozisyonu iyi halletmişsin. Hep aynı kalınlıkta çizince desen monoton oluyor.
Tarama ucu kullan. Yakın yerlerde ve gölge yerlerde tarama ucunu bastırırsan kalın olur, uzak yerleri ve ışıklı yerleri ince çizince ışık, gölge oyunları olur, desen güzel görünür.El çizimlerine özen göster, tiplerini daha sevimli çiz.

Foto- şop öğren/ Öğreten kitaplar var/ Renklendirmeyi o proğramla yap. Ben öyle yapıyorum.

Bakçizgiler ne kadar ince oldu. Elleri bazen dört, bazen beş parmaklı çizme. Kovanları üstten, adamı tam yandan görmüşşün, perspektif çok önemli. Çok temiz. Eline sağlık. Sen karikatürün ne demek olduğnu tam kavramışsın. Özellikle yazısız karikatür çizmen çok güzel. Sade de çiziyorsun. Tek yapacağın çinileme çalışmalarında bir tarz geliştirmek. Yarışmalara katıl, çok tecrübe kazanırsın. Tek eksiğin bu. Çizgini ustalarla kıyasla. Senin benden öğreneceğin şey artık çok az. Sen de çalışmalarını bana değil piyasaya, sergilere, yarışmalara, dergilere, sitelere yolla. Çok okuduğun belli. Çok okur, çok inceler ve irdelersen sen kazanırsın. Yolun açık olsun. Başarılar. Ben seni zevkle izleyeceğim.



Hiç yorum yok: