22 Temmuz 2008 Salı

Yusuf Ors kardeşime.

Sevgili kardeşim, benim sana söyleyeceklerim artık bitti. Bundan sonra yazacaklarım hep tekrar olacak. Gerek akşamları messengerde, gerek bu sayfadan bir hayli yazıştık. Sen artık kendi kendine dikkat edip daha üretken olacaksın. Çizdiklerini dergilere ve sitelere yolla ama, daha önce yazdıklarımı dikkat ederek.
Yani, tiplerini daha sevimli ve sade çiz. Bize yakın çizgileri kalın, gerideki çizgileri daha ince çiz ki çizgi ile perspektif osun. Tiplerinin bakış açıları çakışsın. Tarama yapma, tek çizgi ile çinile.
Özellikle kelime oyunları ile espri yapıyorsun, bundan kaçın, her aklına geleni çizme. Fazla yazılı konulara girme, mümkünse yazısız konular düşün, unutma ki sen yazar değil, çizersin.

İk adam heyelden çok önde duruyorlar ama onunla konuşuyorlar.
Perspektif ve bakış açıları çok önemli deyip duruyorum, haksız mıyım? Artık uzun bir süre sana eleştiri yapmayacağım, bu dediklerimi dikkate al ve biraz da başka ustalardan eleştiri al, başka arkadaşlarınla da iletişim içinde ol, belki ben yanılıyor olabilirim. Daha çok izle, gözle ve desen çalış. Devamlı internettesin, sitelerden iyi çizilmiş yerli ve yabancı ustaları izle ve ezberle.Bundaniyi şans ve usta olur mu? Uzun bir süre seni sadece izleyeceğim. Selamlar ve başarılar.

Hiç yorum yok: