10 Mart 2010 Çarşamba

BULUT BEBEK 20 YAŞINDA SERGİSİ AÇILDI

Nuray Çiftçi’nin bant karikatürlerinden oluşan “Bulut Bebek 20 Yaşında” sergisi 8 Mart Pazartesi günü Saat:17.30da Anadolu Üniversitesi Eğitim Karikatürleri Müzesi’nde açıldı.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Nuray Çiftçi’yi davet eden Karikatür Sanatını Araştırma ve Uygulama Merkezi aynı zamanda kuruluşundan bu yana ilk kez bir kadın karikatürcünün eserlerine ev sahipliği yaptı.
Oldukça yoğun bir katılımla yapılan sergi açılışında 1989 yılından beri başta Cumhuriyet gazetesi olmak üzere çeşitli gazetelerde “Bulut Bebek” adıyla yayımlanan bantkarikatürlerin yaratıcısı Nuray Çiftçi, sanatçı eşi Köksal Çiftçi ve İstanbul’dan gelen karikatürcü arkadaşları Akdağ Saydut ile Mustafa Bilgin vardı. Eskişehirli karikatürcüler de Nuray Çiftçi’yi yalnız bırakmadı.
Serginin açılışını müzenin kurucusu Prof. Dr. Engin ATAÇ yaptı. “İlk kez bir kadın karikatürcünün eserlerini ve sanatçısını müzemizde görmekten çok mutlu olduk” dedi. Nuray Çiftçi de Eskişehir’de sergi açmaktan ve buradaki ilgiden memnun olduklarını belirtti.
Sanatçılar açılıştan sonra Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ni ziyaret ederek seramik tabaklara karikatür uygulaması da yaptılar.
8 Nisan’a kadar açık kalacak sergide 70’den fazla bant karikatür, dergiler için çizilmiş illustrasyonlar, çizgi roman sayfaları ve karikatürler var.
BULUT BEBEK 20 YAŞINDANuray Çiftçi Bant karikatür Sergisi
Açılış: 8 Mart 2010 Saat: 17.30 Yer: Anadolu Üniversitesi Eğitim Karikatürleri MüzesiAkcami Mh. Malhatun Sk. No: 6 Odunpazarı ESKİŞEHİR
Sergi Süresi: 8 Mart 2010 – 8 Nisan 2010

Hiç yorum yok: