2 Şubat 2009 Pazartesi

OYUNCU VE KARİKATÜRİSTLER PECYA’DA BULUŞTU

OYUNCU VE KARİKATÜRİSTLER PECYA’DA BULUŞTU
TÜBİTAK tarafından desteklenen Pecya dijital kütüphanesi, geçmişten günümüze kadar kaybolmaya yüz tutmuş Varlık, Akis, Zübük, Büyük Doğu gibi değerli koleksiyonları okuyucularıyla buluşturuyor. Aynı zamanda değerli oyuncu ve karikatüristlerin eserlerini de okuyuculara sunan Pecya, Oyuncu Altan Erbulak ile Füsun Erbulak, Karikatürist-Mizah Yazarı-Senarist Atay Sözer, Karikatürist Raşit Yakalı ve Karikatürist Aziz Yavuzdoğan gibi sanatçıların eserlerini de arşivine kattı.
Tamamen Türk sermayesi ve Türk mühendisliğiyle hayata geçirilen Pecya’nın sunucu altyapısı da kendisine ait. Hiçbir yazılım ve donanım yardımı almadan internette yayın yapan Pecya, milyonlarca sayfa bilgiyle Türkiye’nin en büyük belge ve bilgi arşivi olmayı hedefliyor. Ailesine kattığını ve katacağı yeni yayınlarla en büyük dijital kütüphaneye sahip olmayı amaçlayan Pecya, kullanıcılarına kütüphanede tam metin arama imkanı da sunuyor. Yayınlar içerisinde görsel arama yapması, sanal kütüphane ve dijital not tutma gibi özellikleriyle de ön plana çıkan Pecya, sadece Türkçe bilgi birikimini arayan web arama motoruyla da hizmet veriyor.
Adını Ortaçağdaki elyazması kopyalama sisteminden alan Pecya, sadece dijital olarak kitapları değil dergi arşivlerinden tiyatro film senaryolarına, kullanım kılavuzlarından görsel koleksiyonlara, basın arşivlerinden ansiklopedilere, el kitaplarından el broşürlerine kadar yazılı üretilen ve Pecya’nın yayın felsefesine uygun olan her türlü yazılı materyali dijital olarak tam metin arama şeklinde aranmasına ve hiçbir yerden ulaşılmayacak bilgiye ulaşılmasına olanak sağlıyor.
Okuyuculara ve yayıncılara en üst düzeyde güvenlik imkanları sağlayan Pecya, aynı zamanda yayıncılara telif hakkını alarak istedikleri yayınlarını okurlarla buluşturma olanağı da sunuyor. Pecya’da, yayınlanan bir esere sadece Türkiye’den değil tüm dünyadan ulaşılabilir, satın alınabilir ve ücretsiz okunabilir. Böylelikle Pecya’da eser yayınlayan kurum ya da bireysel yayıncı tüm dünyaya açılma fırsatı bulur.
Pecya’da Varlık, Nokta, Hece, Zübük, Akis, Büyük Doğu, Genç Gelişim, Express, MSI, Doğu Batı, Bilim ve Ütopya, Roll, Mobil Yaşam Kültürü, Bilim ve Gelecek, UPSAM, Yön ve Devrim, Yeni Forum gibi birçok değerli koleksiyonu bulma şansına sahipsiniz. Aynı zamanda Pecya, Karikatürist Rasit Yakalı, Karikatürist Aziz Yavuzdoğan, Karikatürist-Oyuncu Altan Erbulak, Tiyatro Ve Tv Oyuncusu Füsun Erbulak, Karikatürist-Mizah Yazarı-Senarist Atay Sözer, Karikatürist Canol Kocagöz , Karikatürist Ergin Gülen, Tiyatro Oyuncusu Sevinç Erbulak gibi değerli sanatçıların eserlerini de okuyucularla buluşturuyor.
Kaybettiğini sandığınız tüm bilgiler www.pecya.com da

Hiç yorum yok: