4 Kasım 2009 Çarşamba

ORHAN DOĞU SERGİSİ ESKİŞEHİR' DE AÇILDI.

Karikatürürist Orhan Doğu abimizin Eskişehir Anadolu Üniversitesi Karikatür Müzesinde dün açıldı. Biz dört kafadar destek vermek amacıyla "Hadi biz de gidelim." dedik vebiletlerimizi aldık. /Yurdagün Göker, Muhittin Köroğlu, Akdağ Saydut ve Raşit Yakalı./Dün sabah saat 11.00 de yolculuk başladı Haydarpaşa'dan. Eskişehir'e varana kadar hep karikatür konuştuk. Kimlerin kulaklarını çınlattık. Dergiler kurduk, projeler ürettik, gazetelere ilaveler yaptık.
Eskişehir'e iner inmez bir taksiye binip" Bizi Tatar mutfağına götür" önce dedik. Duble porsiyon, peynirli ve kıymalı tatar böreklerine saldırdık. Sergiye daha 1,5 saat var..
Börekler biterken başkanımız Metin Peker aradı." Orada televizyon varsa hemen tv yi açtır" dedi . Açtırdık ve böylece Altan Erbulak abimizi bir kere daha andık.
Orhan Doğu abimizin sergisi büyük bir katılımla açıldı. Açılışı üniversite rektör yardımcısı Zühtü Altan ve Belediye Başkanı birlikte yaptılar. Eskişehir'de karikatür sanatını başlatanlardan Beytullah Heper abimiz hep olduğu gibi yine oradaydı ama bu defa yakında kaybettiğimiz Pertev Ertün hocamız kolunda değildi. Bildik dostları hep oradaydılar.
Müzenin devamlı ziyaretçileri karikatürleri tek tek izleyip Orhan abimizi kutladılar. Karikatürler tek tek titizlikle hazırlanmış.
Dileğim bu güzel serginin İstanbul'da ve diğer şehirlerde sergilenmesi. Prof Atila Özer hocamız usta çizerlerle Eskişehirli sanatseverleri gayet titiz bir ustalıkla buluşturuyor. Vildan Özer yengemze çok nazik bir ev sahibeliği yapıyor. Eskişehir'de bizleri kendi evimizdeymişiz gibi hissettiriyor.
Rektöryardımcımız ZühtüAltan ve Belediye başkanımız ,Orhan abimize belgesini verdikten sonra konuşmalarını yapıyorlar.
Sergi sonrası mutluluk tablosu. Başta Beytullah Heper, Hikmet Cerrah, Orhan Doğu, Muhittin Köroğlu, Yurdagün Göker, Akdağ Saydut Raşit Yakalı ve ev sahipleri.
Dönüş yorgunluğu ve yine karikatür sohbetleri...projeleri.... Saat 24.00 te Hayarpaşa'ya geldik. Yağmur devam ediyordu ama ben şemsiyemi trende unutmuşum. İliklerime kadar karikatürle ıslandım yine ...
Raşit Yakalı.

Hiç yorum yok: