17 Kasım 2009 Salı

ÖLDÜRÜLEN GAZETECİLER 100. YILDA ANILDI.

Öldürülen gazeteciler 100. yılda bir toplantıyla anıldı.
Bugün saat17.00 de Gazeteciler Cemiyeti Burhan Felek Salonunda yapılan toplantıda öldürülen gazeteciler anıldı.
1909’da Hasan Fehmi Bey’in öldürülmesiyle başlayan gazeteci cinayetleri Türk basın tarihine unutulmayan acılarla dolu anılar bıraktı.

Muhalif kimlikleri ve sırf mesleklerini ilkeli bir biçimde sürdürdükleri için 1909’dan günümüze 100 yılda 61 gazeteci öldürüldü.

Öldürülen gazetecileri, 100. yıldönümü nedeniyle Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, öldürülen gazetecilerin yakınlarının da katıldığı (Nükhet İpekçi – Abdi İpekçi’nin kızı, Dr. Canan Kaftancıoğlu – Ümit Kaftancıoğlu’nun Gelini, Dr, Ali Naki Kaftancıoğlu – Ümit Kaftancıoğlu’nun oğlu, Metin Göktepe’nin kız kardeşi Meryem Türkmen) bir anma toplantısı yapıldı. Çağrılı yakınlardan bazıları mazerat bildirmiş, Çetin Emeç'in oğlu Mehmet Emeç’de mesaj göndererek katılmıştır.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Burhan Felek Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantı, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç’in açış konuşması ile başladı. Hıfzı Topuz ve Nail Güreli’ konuyla ilgili görüşlerini açıkladılar. Daha sonra öldürülen gazeteci yakınlarının konuşmaları ile toplantı devam etti ve büyük bir katılım oldu.

Toplantıda ayrıca Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo - Televizyon Bölümü öğrencilerinden Günel Çantak’ın hazırladığı belgeselden bir bölüm gösterildi...

Toplantıya ilgi hayli fazlaydı./ Önde Seraceddin Zıddıoğlu ve Cetin Emeç beyin ailesi görülüyor./
Günel Çatak'ın sunumu büyük beğeni ve alkış aldı.

Hiç yorum yok: