6 Şubat 2008 Çarşamba

AKDAĞ' CIĞIM ELLERİNE SAĞLIK



Doğru söze ne denir....







Sayın Sinan Arık,
Karikatürlerinizi inceledim. Mizah anlayışı olarak kabul edilebilir durumda olanlar. Ancak yazılı karikatürlerin çizgileri o anlyışa uygun olarak daha özenli, ölçülü olmalı. Karikatürlerinizi ustamız Raşit Yakalı Ağabey'e gönderdim. O sana daha olumlu ve yol gösterici önerilerde bulunacaktır.
Karikatür çizmeyi hiç bırakmayın. Aralıksız çizin. Her zaman her yerde dikkatinizi çeken her şeyi çizgi ile ifade etmeyi deneyin. Özelliklle el ve ayak çalışın. Bu el ve ayaklar sadece insana ait olmasın. At ayağı çizmek zordur. Bu ve benzeri uçan veya yırtıcı hayvanları da çizerek elinizin ve bileğinizin işlek olmasını sağlayın.
Karikatür çizdiğiniz alan bir tiyatro sahnesi gibidir. Karikatürcü sahne dekorunu, rejiyi, görüntüyü, ışığı ayarlamak zorundadır. Detaya girdikçe iş zorlaşır ve karmaşıklaşır.
Renkli çalışmak yerine öncelikle siyah çizgiler ile derdinizi anlatmaya çalışın.
İkinci aşamada karakalem ve gri tonları deneyin. Üçüncü aşamada gri tonlamalarla istediğiniz gölge ve zıtlıkları yapmayı deneyin.
Renkli çalışmalara en son geçin. Renk hataları kapatır. Renklerin cazibesi sizi veya sizi izleyenleri etkiler. Hatalarınızı göremez ve kendinizi geliştirmekte zorlanabilirsiniz.
Benim söyleyecekleirm şimdilik bu kadar.
Raşit ağabeyin yorumu daha önemli.
Selamlar, sevgiler, kolay gelsin.
Akdağ Saydut


Evet doğru söze ne denir.Teşekkürler Akdağ' cığım.
Geyet yerinde teşhis. Sinan kardeşim. Ellerine sağlık. Zaten teknik konularda çok iyisin. Senin yapacağın tek şey her gün kendinle hesaplaşıp, kendini yenilemek. Sen kalfasın artık, çıraklığın bitmiş senin. Akdağ kardeşimin önerilerini ciddiye al.Tebrikler, Selamlar.








1 yorum:

Sinan ARIK dedi ki...

Sayın Akdağ ve Raşit hocam. O güzel yorumlarınız için çok teşekkürler. Sizlerden böyle güzel yorumlar almak gerçekten çok güzel ve gurur verici. Önerilerinizi mümkün olduğunca dikkate alacağımdan emin olabilirsiniz. Bu arada yaşımı da belirtmekte yarar var. Ben 1992 doğumluyum ve yaklaşık 1-2 yıldır karikatürle ilgileniyorum. Sizce karikatüre başlamak için geç mi kalmışım, yoksa doğru zaman mı?