28 Şubat 2008 Perşembe

Çevre temizliği karikatürü ve zürafa çizimleri yaptık

Kartal Ahmet Şimşek eğitim kurumlarının ana okulundaki karikatür dersimizde ,bu hafta önce zürafa çizimi yaptık, kesip yapıştırdık. Etkinliğe bütün sınıf katıldı.
Pastel boyalarla yaptığımız çalışmayı bütün sınıf çok beğendi.

Çalışma aralarında anlattığım fıkralar onları güldürdü. Bazen de onlar bana bilmece soruyorlar. .. " Elma niçin diskoya gider?" cevap " Kurtlarını dökmek için."


"Bazı arkadaşlarımız hala çöp adamlar çiziyor. Bakın tekrar başka bir şekilde anatacağım. Artık bizler çöp adam çizmemeliyiz."


"Haydi hep beraber tekrar edelim. İnsan vücudu üç kısma ayrılır, baş, gövde, kollar ve bacaklar..." Çizim yaparken temel şekillerden yararlanmalıyız. Bakın elinde bir ilaç kutusuyla şimdi yaptığım br insan var, bu bir dik dörtgenler pirizması..."

" Şimdi de zürafamızın ayaklarını merdiven katlaması olarak yapalım."


Bir kümede Burcu Erol öğretmenimiz, bir kümede Oyaöğretmenimiz ve üçüncü kümede de Emine öğretmenimiz de bana yardım ediyorlar. Derslerimiz neşe içinde sürüyor.


Zürafanın ayakların yapmak bize biraz zor geldi. Oya öğremenimiz isimlerimizi yazıyor.

Arada yardımlaşmalar, paslaşmalar tabiki oldu.

Çevre konusuna biraz konuştuk ve sonra da hepimiz bu konu ile ilgili çalışmalar yaptık işte bazı örneklerimiz.













Dersin sonunda 32 tane zürafamız olmuştu. Tabi bunlar panomuza konacaktır.

Kartal dan Yenilevent teki evime geldikten sonra da aynı çalışmalarımızın bir benzerini de evde torunum Doruk Kalyoncu ile ile tekrar yaptık. Bu gece rahat uyurum artık..Bunları yapmaktan tek bir amacım var o da karikatür sanatını tanıtıp, sevdirmek. Saygılarımla.

Hiç yorum yok: