23 Nisan 2008 Çarşamba

Güngör Kabakçıoğlu abimizin 23 Nisan sergisi açıldı

Erdoğan Başol, Günggör Kabakçıoğlu, Metin Gökçe,İst. Büyükşehir Belediyesi Kütüphane ve Müzeler Müdürü Ali Mazak, Doruk Kalyoncu ve dedesi Raşit Yakalı, Aldağ Saydut, Müze yöneticimiz Erdoğan Bozok ve Fahri Eyican.
Güngör Kabakçıoğlu 50 yıl önce çizdiği Doğan Kardeş karikatürlerini sergiledi. Ne güzel bir mutluluk bu .Onları anlatırken aynı o günlerin heyecanını duyduğu yüzünden okunmuyor mu? Sergiye İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kütüphane ve Müzeler Müdürü Sayın Ali Mazak Beyefendi, diğer yetkililer ve çok sayıda , davetli, karikatürist ve aileleri katıldı.

Sergiye ilgi büyüktü.

18 yaşında bu güzel karikatürleri çizmek için nasıl bir alt yapı gerekli. Hayranlıkla izleniyor.


Mıstık abimizin eşi ile İbrahim Tapa kardeşimizin eşleri. Dr. Lütfiye hanım ve Havva öğretmenimiz." Şu resim Mıstığıma ne kadar benziyor değil mi?" diyor Lütfiye hanım efendi. Güngör beyle Mıstık abi de Doğan kardeşte birlikte çalışmışlar.

Sonra bahçemizde sohbetlere devam edildi. Açıklama bilgisi üstte, Hocamız Güngör kabakçıoğlu o an oradaki gençlerle uygulamalı çizim dersleri bile yaptı. Gençlerden ikisi Fahri Eyican arkadaşımızın kızı ile oğlu/ yukarıda/ idi ve Güngör hocamız onları çok yetenekli buldu. Çok katılımcı biri Fahri. Her etkinliğimize katılıyor ve bu gün özellikle tam aile ve de komşu çocukları ile gelmişti. Teşekkürler ona. Güngör beyin en yakın dostlarından biri de Atölye hocamız Birsen Apça da ilgi ile izliyor. / Masadaki şapka da benim./

" Nasıl olmuş mu?" diyor Güngör abimiz.

Bu gün Devrim de eşi ve oğlu Çınar' la müzedeydiler. Sora benim kızım, damadım ve torunum Doruk' ta geldiler. Aile boyu kutlama yaptık. Erdoğan Bozok abiye organizasyon güzellikleri için teşekkürler.Raşit Yakalı

Hiç yorum yok: