3 Nisan 2008 Perşembe

Mizah Günlerinde Altan Erbulak anıldı...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Karikatür ve Mizah müzemizde "Mizah Haftası" kapsamında bu gün/ 03-04-2008 perşembe/Büyüksanat adamı Altan Erbulak hocayı anarak aradan 20 yıl geçse bile unutulmadığını vurguladık. Günün en anlamlı olayı ise Erbulak ailesinin tam katılımı ile anılmasıydı. Hocamızın saygıdeğer eşi sayın Füsun Erbulak, kızı Sevinç Erbulak hanımefendi ve torunu Dağhan, Altan Erbulak hocamızın bilinmeyen yönlerini anlattılar.
Açış konuşmasını Başkanımız Metin Peker yaptı. Cihan Demirci arkadaşımız yine çok güzel ve çok sıkı hazırlanmıştı. CD gösterisi güne ayrı bir renk attı. Kutluyorum. İbrahim Tapa arkadaşımız ise10 yılı aşkın Erbulakla çalışmış olmasının avantajı ile akıcı, neşeli bir konuşma ile görevini yaptı. Kalabalık bir izleyici gurubu ile konuşmacılar tam bir uyum içinde Altan Erbulak abimizi andı. Geniş bilgiyi: www.karikatürcülerdernegi.org/ http://www.mizahhaber.com/ adreslerinden izleyebilirsiniz. Akdağ Saydut'un dijital makinası hiç kapanmadı. Erdoğan Karayel arkadaşımız son anda yetişebildi.

Daha sonra sergi açılışımız yapıldı. /Muhittin Köroğlu, Yurdagün Göker, Ahmet Erkanlı, Birsen Apça, İlker Ateş, Yurdagün Göker, Mustafa Bilgin./ Erbulak hocamızın çizgileri üzerine yorum yapıyorlar.
Müzemizin personelinden Serdar arkadaşımız da bizden biri oldu. Canla başla katkısını esirgemiyor.Hepimiz onu çok seviyoruz.
Erdoğan Başol, Güngör Kabakçıoğlu, Semih Poroy, Yurdagün Göker, Erdoğan Bozok, İlker Ateş, Burak Ergin, Mustafa Bilgin. Birsen Apça ve diğer davetliler.
Kütüphanemizin kapısı önünde resim çektirmeyen karikatürist var mı acaba? Tabi en fazlasını Bozok abimiz çektirmiştir. O bizim Müze yöneticimiz. Sayesinde işler tıkır tıkır işliyor.
Tabi bir de havuz başında oturmayanımız var mı? Havva Tapa yengemizle her buluşmamızda biz mutlaka bir resim çektiririz. Bu defa bu mutluluğumuzu Güngör Kabakçıoğlu abimizle paylaştık.

Hiç yorum yok: