1 Mart 2008 Cumartesi

MUHİTTİN KÖROĞLU'NUN SERGİSİNDEN /izlenimler/

Arkadaşımız Muhittin Köroğlu dün,01-03- -2008 cumartesi günü Kadıköy Tatbiki Güzel Sanatlar Galerisinde"SAVAŞ/VAR" karikatür sergisini kalabalık bir davetli katılımıyla açtı.
Muhittin Köroğlu 1948 yılında doğdu.Devlet Tatbiki güzel Sanatlar Yüksekokulu'ndan 1974 te mezun oldu. Çalışmalarına fotoğraf, resim ve karikatür alanlarında devam etti.1991 yılında Cartoon yayıncılık''ı kurdu.Özellikle "ŞİMDİ SEVME ZAMANI" ŞİMDİÇEVRE ZAMANI" ve SAVAŞ/War/ sloganlarını içeren çalışmalarını sürdürüyor. Yurt içi ve yurt dışında ödüller aldı.

Sergide Kamil Yavuz, İsmet Lokman ve Musa Gümüş sıkı bir sohbete daldılar. Konu" Okullarda Karikatür Eğitimi" olabilir mi acaba?/ bu masada Erdoğan Başol da vardı ama...

Genç çizerlerimiz Muhittin Körğlu'nun çevre mühendisi sevgili kızı Aysun hanım ile karikatürü tartışıyorlar.


Dernek saymanımız Akdağ Saydut kardeşimizin sevgili eşi Ful hanımefendi yakın bir arkadaşıyla bu resmi çektirme izin verdiler.

DİKKAT BOMBA VAR!
Ödül makinamız Ahmet Levent Öztürk de davetliler arasındaydı. Yanına yaklaşıp sordum. Ahmetciğim Perşembe akşamı 13. Nehar Tüblek yarışmasından da büyük ödülü alacaksın. Başka sürprizler var mı?" "Olmaz mı Raşit abi yakında büyük bombayı patlatıyorum."dedi. Resme bakılırsa haksız görünmüyor hani.


Karikatürist Nuray Çiftçi hanımefendi Başkanımız Metin Peker, ben ve sergide ev sahibeliğini üslenen sevgili Birsen Köroğlu yegemiz./ Yenge bak yeni misafirler geliyor./Foto: E. Başol/

kayıp yıllar!
Dün cumartesi idi ve ben yine dernekte simit partisi veriyordum. "Kimseler gelmedi bu gün de," derken birden Doğan Arslan çıkageldi. Hem de 12 yıl aradan sonra. Biraz hoş beşten sonra onu da sergiye getirdim. İşte başkanımız Metin Peker Doğan dan 12 kayıp yılın hesabını soruyor.Tabi biz kayıp yıllar sanıyorduk ama Doğan Arslan bu arada Amerika'da master, ingiltre'de de doktora yapıp yardımcı doçent olmuş. Ham de karikatür ve grafik dalında. Şimdi de artık İstanbul'da bir görev almayı düşünüyormuş. Haydi hayırlısı. Doğan'a da bir yer açalım aramızda.

Muhitin Köroğlu'dan iki çalışma. Ben bu salon Muhittin' dar gelmiş diye düşündüm. Birsen hanımla bu düşüncemi paylaştığımda; "Haklısın senin düşündüğün gibi bir sergiyi bizde düşünüyoruz, Bizim de bombamız yakında..." dedi.

istanbul geceleri ...
Salon küçük ve izleyici çok fazla olunca bir grup arkadaşımız ara sıra sokağa taştı. İşte böyle bir an. Ama dikkat edin arkadaşlarımızın elleri boş ve çevre temiz. Sadece Kadıköy çaddeleri şeleniyor.
İlker hocam yine boş durmamış ve yine bir arkadaşımızı çizmiş. İşte sokakta bir mini tören. Devrim Demiral kadraja sığmamış. Sema Ündeğer ve bugün tanıştığı bir arkadaşı da çok memnun. Sema hanımdan öğrendiğime göre duayenlerimizden Eflatun Nuri hocamız/81/ önceki gün bir katarak ameliyatı geçirmiş ve kız kardeşinin evinde dinleniyormuş. Sema hanım bu gün ziyaretine gidecek ve hepimiz adına geçmiş olsun dileklerimizi iletecekmiş. Geçmiş olsun Eflatun abi.









Hiç yorum yok: