20 Mayıs 2008 Salı

"ESKİ ESERLER VE MÜZELER"ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Kürşat Zaman, Mehmet Kahraman, Musa Gümüş, Aşkın Ayrancıoğlu ve Raşit Yakalı tören öncesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Karikatür ve Mizah Müzesi bahçesinde yarışmalarla ilgili görüşlerini belirtiyorlar.
Yine müze bahçemizden güzel bir görünüm. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kütüphaneler ve Müzeler Müdürü sayın Dr Ali Mazak bey yardımcıları ve misafirlerle müzemizin ve yarışmanın bilgilerini veriyor.

Ödül töreninin açış konuşmasını müze yöneticimiz Erdoğan Bozok bey yapıyor.
... ve Ali Mazak beyi konuşma yapması için davet ediyor.
Kütüphane ve müzeler müdürümüz sayın Dr Ali Mazak bey yarışma hakkında geniş bilgi vererek" Bu ilk yarışmamıza 350 çivarında katılım oldu. Biz bundan sonraki ikinci ve üçüncü ayak yarışmalarda bu sayının artacağına inanıyoruz. Umduğumuz sonuca ulaştık. .Bu yarışmaları bir kitapta toplayacağız.. Karikatür sanatının tanıtılması ve sevdirilmesi için elimiden geleni yapacağız. ..
...bütün usta karikatürcülerimizi bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada bu mekanda görmekten mutluluk duyacağız...
çalışmalarından, katkılarından dolayı Karikatürcüler Derneği yönetim Kuruluna ve müzemiz yöneticisi Erdoğan Bozok beye ve müze personeline sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.
Başkan yardımcısı Ramazan Minder bey ilk başarı ödülünü, Balıkesir'li arkadaşımız Mehmet Zeber hocamıza verdi .
İkinci başarı ödülünü Ergül Aktaş hocamız aldı.
bir başarı ödülü de Musa Gümüş hocamıza verildi.
Bursa' dan Mehmet Kahraman arkadaşımıza bir başarı ödülü... Ödülü Başkan Yardımcısı Ramazan Elmas bey sundu..
Alanya' dan Kürşat Zaman arkadaşımızın üçüncülük ödülünü vermek bana kısmet oldu.
İzmir' den Ömer Çam kardeşimizin ikincilik ödülünü ve çekini Kütüphaneler ve Müzeler Müdürümüzden alıyor.
Birincilik ödülü Boyabat' tan Aşkın Ayrancıoğlu'nun du. Aşkın da büyük ödülünü ve çekini İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kütüphaneler ve müzeler Müdürü Sayın Dr. Ali Mazak beyefendiden alıyor. Aşkın ve diğer ödül alan arkadaşlarımız birer konuşma yaparak duygularını dile getirdiler.
Daha sonra ödül alan ve verenlerle toplu kütüphane kapısı önü fotoğrafı çekildi. Bu kapıda kimler poz verdi kimler. Hocalarımız, yerli ve yabancı konuklarımız... hepimiz.
Daha sonra yarışmaya katılan karikatürlerden derlenen bir serginin açılışı yine sayın Dr Ali Mazak bey tarafından yapıldı. Bu sergi daha sonra başka yerlerde de açılacak.
Kalabalık bir katılımla düzenlenen tören güzel bir kokteyl'le devam etti. Bütün emeği geçenleri, yarışmaya katılan ve de ödül alanları kutluyoruz. Dikkat ettiniz mi ödül alan arkadaşlarımızın çoğu resim öğretmeni. Bu konu beni düşündürdü. İnşallah yakında öğrencileri de onların arasına girmeyi başaracaklar. / Ödül alan karikatürleri daha önce yayınlamıştık. Merak edenler:
adresinden bakabilirler.
Raşit Yakalı








Hiç yorum yok: