22 Mayıs 2008 Perşembe

Gabrovo' daki dostumuz bayan Siika Pençheva'dan haber var

Gabrovo kenti bir dere kenarında 13 km uzunluğunda içe doğru birer sokak evlerle inci gibi dizili bir kent. Düzlük çok az ve kıymetli. Gabrovo' lular da dünyanın en cimri insanları. Şehri kuran kişinin bir heykelini dikmek istemişler ama bula bula ancak yer olarak dere yatağınını bulabilmişler.
Kışın kediler eve girip çıkarken enerji kaybı olmasın , çabuk kapı kapansın diye kedilerin kuyruklarını kesen bir kent. Cimrilik üzerine fıkraları ve kitapları var.
ayrıca çok güzel, insanlarıda sımsıcak.
Bulgaristan'ın Gabrovo kentinde yaşayan karikatürcü dostu bayan Siika 17 Mayıs karnavalından bir hayli resim yollamış. Birkaçını sizlerle paylaşıyorum. Biliyorsunuz Gabrovo'da Dünyanın en büyük ve ilk karikatür müzelerinden biri var. Türkiye'den de bir çok karikatürist buradaki etkinliklere katılıyor. Galiba şu günler bir ödül kazanan Muhittin Köroğlu arkadaşımız orada. Dönünce onun da izlenimlerini dinleriz.
Bayan Siika oradaki Türk karikatüristlerinin hem gönüllü tercümanlığını ve ev sahiplini seve seve yapıyor. Ustalarımız dahil onu tanımayanımız yok. Devamlı selamları, haberleri gelir gider.Türkiye'deki her türlü karikatür etkinliklerini de yakından izler. Türkçeyi de komşularından çocukken öğrenip, ilerletmiş. O bir iyi niyet elçisi.

Hiç yorum yok: