8 Mart 2008 Cumartesi

08- Mart- KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN..

Melek Okay kızımızı tanımayanımız var mı? O bizim derneğin herşeyi, gözümüz kulağımız. Kadınlar gününde onu unutmak olmaz. Başkanımız MetinPeker bile hepimize onun aracılığı ile ulaşır. Yıllardır kahrımızı çekiyor, derneğe uğrayınca altımıza kendi sandalyesini sürüyor hemen.
Teşekkürler Angel-melek kızımız.. Bir de Aygül kızımızla Sibel Ayvaz kızımız var onları da unutmamalıyız.
Yakın dönemde karikatürist hanımlar, karikatürist eşleri ve karikatürle yakından ilgilenen hanımefendilerle çektirdiğim bu resimler eşliğinde "08 Mart dünya kadınlar günü"nü kutluyor hepsine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Karikatür ve mizah müzemizin sanat atölyesi öğretmen birsen Abça ve Nehar Tüblek abimizin ödül gecelerinin 13 yıllık izleyicisi ve saatçı dostu, tiyatro ve sinema sanatçısı Leyla Altın hanımefendi. /13. Nehar Tüblek ödül töreni gecesinden/

Canım annem:Ferah kahveleri olsun. Bakalım bu sabahki falımızda neler var.


15 yıldır karikatür sergilerimizi kaçırmayan, bizlerle sohbetten büyük zevk aldığını söyleyen çoçuk hikayeleri yazarı Sultan Özan hanımefendi ile./ Mini simi partisi_Beyoğlu/



Bir kadın konulu karikatürüm./ Sayfaya renk katsın diye/


Güngör Kabakçıoğlu abimiz bu sayfaya nasıl ve neden girdi? Bilemem ama girmiş işte. Bodrum daki sergisinde sevgili eşim Emriye ile..


Karikatürst Sema Ündeğer hanım kardeşimiz de bu resmi ile gündeme oturdu hani./ Sema hanımYürüyüş dersinde görülüyor/


İki İstanbul hatırası resmi: Üstte....Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Dekan Yard.yrd. Dç. Lerzan Özer hanımefendi. Altta ise sevgili Havva Tapa yengemizle, Tapanın "Maçka Sanat Galerisi"nde açtığı sergide....Hatıralar bizli sizli.



Böyle bir anı sayfası İhsan Tüblek yengemiz olmadan olamazdı. Yanında ise güzel gecemizin rekli bir siması hanımefendi ile.





Karikatür ve Mizah müzemizin yıllardır yöneticiliğini yapan Erdoğan Bozok abimizin değerli eşi Nurhayat yengemiz ile.
Kartal Ahmet Şimşek Eğitim kurumlarında görev yapan hanım öğretmenler adına Ana okulu öğretmeni Burcu Erol hanımefendi ile.


Bu alttaki resim ise Güler Göker hanımefendi ile birlikte bu resmi çektirmek çin Yurdagün Göker abimde izin adım. "Bir sürprizim var" dedim sadece. Bakalım beğenecekler mi sürpirizimi.


Bursa daki sergim ve söyleşim sırasında aynı grupta blunduğum karikatürist arkadaşım Ramize Erer ve sevimli kızı ile Bursa sokaklarında...








1. Uluslararası Manisa mesir şenlikleri karikatü yarışmasında üç gün birlite bulunduğumuz Alman asıllı Arjatinli karikatürist Marlene Pohle hanımefendi ile... Kendisi FECO başkanı aynı zamanda. İstanbul da yeni bir tango karikatürleri sergisi açmıştı.


Geçen sene bu günlerde birlikte çok güzel sekiz gün geçirdiğim İran_ Tebriz li'karikatür sanatçıları ile. Orada o kadar çok hanım karikatürist gördüm ki... Sol baştaki NİDA hanımefendinin birde yayına hazır "Nasıl karikatür Çizilir?" adllı bir kitabı var. Birlikte Rahim Asgari kardeşimizin okulunda dersler yaptık...

İşte İranli bir başka hanım çizer gurubuyla.. İran karikatürü son yıllara hepimizin bildiği ibi büyük bir aşama içinde. Bunu Tüm dünya biliyor. Bunda da Hanım çizerlerin rolü büyük. Sevda,Leyla ,Rukiye,Neda, Mehdiye, ve diğer hanımefendilere selamlar.


Aynı okulda karikatür dersleri veren ve bana büyük bir zaman ayırıp Tebriz'i gezdiren, ailesiyle birlikte evlerine davet eden Sevda Janati RAN hanımefendi. Bu yıl İktisat üniversitesini bitirdi aynı zamanda.


Ustamızı da anmadan geçemeyiz. İşte hocam Semih Balcıoğlu sağlığında karikatür ve mizah müzemizin bahçesinde karikatürist Nilay Kortel/ Akbulut/ hanımefendi ile birlikte.


Ercan Akyol kardeşimizin sevgili eşi Şadan Akyol hanımefendi, ben, Akdağ Saydut'un eşi Ful Akdağ hanımefendi, Ve bir rametli arkadaşımız Necati Abacı kardeşimizin değerli eşi Sabahat Abacı hanımefendi. Abacı aiesiyle ne güzel bir Ürgüp gezisi yapmışık. Semih hocamız bizi orada adına düzenlenen bir kütüphane ve park açılışına götürmüştü. Arabaları ile Ankara çıkışında kaybolduk, ıssız yolda bir kişi bulabildik. Rahmetli Necati yolu sordu ama adam dilsizmiş!...Sağda ise hepimizin sevgili uzatmalı yengesi, yengelerin yengesi Birsen Köroğlu hanımefendi...O her zaman her şartta yanımızda...


Bir karikatürcü dostu hanımefendi ve Ful Akdağ hanımefendiler.


Eskişehir deyince karikatürist prof. Dr. Atila Özer ve ondan önce de sevgili eşi öğretmen Vicdan Özer yengemiz. Onun ev sahibeliğini yapmadığı bir Eskişehir düşünemiyorum. Olamaz, olsa da tadı tuzu, böreği çöreği olmaz. Biz karikatüristler ne geniş ne güzel bir aileyiz.


Bursa deyince de geçen yıl karikatüristlerle uğraşmaktan, onları ağırlamaktan evindeki yeni doğmuş bebeğini, hatta belediyedeki görevini aksatan/Müdürleri duymasın/ İlknurÇıtak hanımfendi ile../Bana ,yanındaki ekibiyle, havuzlu parkta ne harika bir " Olimpiyat Karikatürleri" sergisi düzenlemişlerdi.


Sevgili kızım Banu Yakalı/Kalyoncu/OOOOOO diskoda mı ne? , fena dağıtmış. Bana susmak düşer Burası Booooodruuum Boooodruuuum....Torunum Doruk ta oralarda olmalı. Ferrari'sini masada bırakmış..Masada bir bardak daha var.Ahmeeeet.


Ful hanım ve bir arkadaşı ile yine karşımızda. Yengeeeee!

Altta ise son dernek gecemizden bir kesit. Kurucu üyelerimiden Ferit Önğören abimiz ve sevgili eşleri ile. Geceye hep bilikte geldiğimiz için ailecek oturmuşuş yine. Ferit abi bu sene gecemiz 04 Nisan cuma 2008 tatihinde olacak. Bu sene yine ben eşimle birlikte gelip sizi alacağız. Bu başkanımız Metin Peker'in sürekli emri. Saygılar.


Geçen bahar Samsun Üniversitesinin karikatür kulübünün davetlisi olarak Derneğimizi temsilen bir grup karikatüristle birlikte Samsun'daydık. Kulübün iki yöneticisi ise bu iki güzel hanımefedi idi. Peki grupta kimler vardı derseniz... Onları ben makasladım..Kih ih kih.. Sadece gömleğinin ucu görünen Devrim Demiral .. Zaten onun şimdi konuyla ne ilgisi var canıııım... Gülşah Erarslan ve adını unuttuğum başkan arkadaşımıza selamlar.../ Bunama başladı tabii./





URFA'lıyım Ezelden....Bu da Urfa Harran Üniversitesinin davetlisi olarak eşim Emriye hanımefendi ile Urfa dayken bir sıra gece gecesi mizanseni için mağara restorandayken.

Bu resimle kadınlar günü kutlama atraksiyonum hitam buluyor. Her ne kadar sürçü lisan ettimse affola.

Bu fotoğraflar serisini önümüzdeki günlerde zenginginleştirip sponsor bulursam, bir kitapta toplalamayı arzuluyorum. Saygılarımla..


Urfa güzel sanatlar Okulu öğrencileri ile sergimde...İşte bunlar yarının gnç sanatçıları, genç karikatüristleri. Hepsi bana karikatürlerini hediye etmişlerdi. Yarınlar bu hanım kızlarımızın ellerinde olacak. Ne güzel. Ne mutlu bir an..Bana bu imkanı sağlayan tüm Urfa'lı arkadaşlarıma, hocalarıma teşekkür ediyorum.

Raşit Yakalı

Hiç yorum yok: