7 Mart 2008 Cuma

13.NEHAR TÜBLEK KARİKATÜR YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİNDEN

13. Nehar Tüblek Karikatür Yarışması Ödül Töreni 06 Mart Perşembe akşamı Akatlar Kültür Merkezinde seçkin bir davetli grubunun katılımıyla yapıldı.
Sunucumuz Cihan demirci'nin yönettiği törende ilk önce hanım sanatçımız Kübra Erdoğan'dan nefis bir mini konser izledik. Konser gecemize renk kattı.

Cihan Demirci gayet ölçülü davranışlarıyla büyük bir beğeni kazanırken gecenin anlam ve önemini güzel bir şekilde özetleyerek sözü Beşiktaş Belediye Başkanımız İsmail Ünal beye verdi.

İsmail Ünal Beşiktaş Belediyesinin sanata verdiği önemi vurgulayarak, bu katkılarının süreceğini müjdeledi. Ünal ayrıca belediyesinin faaliyetlerini politika yapadan anlatı.

Mehmet Arslan ödülünü eski başkanlarımızdan Orhan Doğu ağabeyimizden aldı. Doğu ağabeyimizi bu etkinliklerde hep yanımızda görmek bizleri çok mutlu ediyor.

İşte bir başka ödül makinemiz. Musa Gümüş karikatür sanatımıza katkıları çok büyük. O aynı zamanda okullarda da karikatür sanatının sevilmesi için büyük gayretler veren bir öğretmenimiz .

Birincilik ödülü yine Ahmet Öztürk Levent'in. Ünal başkan:"Ahmet artık çok oluyor, ona ödül vermekten yoruldum, o artık bundan sonra yarışmaya katılmasın ve seneye o artık jüri olsun" Diye espiri yaptı. Şu meşhur kot pantolon reklamına benzedi bu iş. Hakikaten Ahmet Öztürk Levent kardeşimiz çok çalışıyor ama, artık ...Kendisi de genç olmasına rağmen gençlere şans tanımalı mı?..

İşte iki önemli resim öğretmeni. Biri hocamız İbrahim Ersaraç abimiz, her zamanki sevecenliği ile ödülü Ergül Akdaş öğretmenimize veriyor. O da ödül makinelerimizden. Akademi masterli, bu işin alaylısı değil okullusu.


Muammer Olcay kardeşimiz de ödül kulvarında koşan vebaşarılı yarışlar çıkaran arkadaşımız. Her güzel etkinlikte onun adını görmek mümkün. O da ödülünü Uluslararası yarışmaların müdavimi ve ödüllüsü eski başkanımız, Erdoğan Başol dan alıyor. Onun bilgisi olmadan hiçbir yarışmada yaprak oynamaz. Ayrıca her yarışmanın çıktılı bilgileri sadece ondadır.

Nerede karikatür faaliyeti var, Güngör Kabakçığlu abimiz orada... Bunun için özel enerji harcıyor. Her mejlisimizin neşesi, saygın kişisi o. Sık sık da Yeniköy'deki evinde karikatür meclisleri kuruyor. Mesela yarın Tonguç Yaşar abimiz, Genel sekreterimiz Aziz Yavuzdoğan kardeşimiz ve ben yarın ona davetliyiz. Bizlere pul...pardon, karikatür koleksiyonunu gösterecek... İşte o aramıza yeni katılan genç kardeşimize ödülünü verirken. En az onu kadar mutlu ve içten...

Mehmet Selçuk kardeşimiz Denizli den fırlayıp gelmiş. O da bunu sık sık yapan bir karikatürist ve resim öğretmenimiz.Gençere katkısı çok fazla. Ve de derneğimizin Denizli temsilcisi. Pırıl pırıl Şömize ciltli "YENGEÇ" isimli albümü yeni çıktı. O da ödülünü Başkan Vekilimiz ve sanatçı dostu sayın Kemal Çiloğlu beyefendinin elinden alırken. İhsan hanımefendinin de emekli bi öğretmen olduğunu düşünürsek bu gece öğretmen ağırlıklı bir geceydi diyebiliriz belki..

MuammerOlcay bu ödülü gelemeyen bir başka arkadaşı adına Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve dünya gazetesi adına Zafer Atay beyden alıyor. Zafer Atay bey de bu gecelerimizde 13. defadır hem cemiyet, ve de bir mensubu olarak dünya gazetesi ödüllerini veriyor. Allah uzun ömürler versin . Nice 13. yıllara.
alıyor.

İşte bir emanetçi daha, ben Raşit Yakalı. ödülü emeneten alırken ödül sahibi arkadaşımızın kayınpederi yetişti. Bir elden aldım, bir elden verdim. Bir elim öbür elimi görmedi bile...
Bu gecenin son ödülü idi.
13. sü yapıla bu güzel organizasyon artık ve de inşallah Uluslararası bir yarışmaya dönüşür. Nehar abimizin sevgili eşi İhsan Tüblek hanımefendi ve Beşiktaş Belediyesi yetkilileri ve de Edoğan Bozok abi başkanlığındaki komite inşallah bu yolda çalışmalar yaparlar. Uzun ömürlü ve çok katılımlı, etkili bir yarışmanın hakkı bu olmalı.
Raşit Yakalı
Fotoğraflar:AKDAĞ SAYDUT HİZMETİDİR.

Hiç yorum yok: